LEGENDE: Braća Teofilović i Miroslav Tadić oduševili Bečlije
Foto: Vladimir Kozomara

Album Vidarica

LEGENDE: Braća Teofilović i Miroslav Tadić oduševili Bečlije

Pop kultura -
Izvanredan je osećaj pevati u jednom ovakvom ambijentu, pogotova kad nam se pridruži Miroslav iz Amerike i kada je publika ovako podjednako nadahnuta da sluša muziku, rekao je Ratko Teofilović

Braća Teofilović i Miroslav Tadić promovisali su u nedelju svoj zajednički album pod nazivom "Vidarica".

Pre nastupa braće Teofilović i Miroslava Tadića publici se predstavio Leonhard trio (Leonharder Dreigesang) u pratnji Hanesa Presla (Hannes Preßl) na gitari. Oni su izvodili autentične tradicionalne pesme iz 19. veka. Većinom su to bile pesme šaljivog karaktera, što je publika prihvatila sa oduševljenjem.

Publici se potom obratila Nataša Mirković, predstavljajući „čudesne glasove“ u gitarskoj pratnji „živuće legende“, kako su braća Teofilović i Miroslav Tadića najavljivani u austrijskim medijima pre koncerta. Već nakon prve numere bilo je jasno šta Bečlije misle o ovom triju. Salve aplauza i uzvici oduševljenja prolamali su se Mocart salomposle svake pesme.

Teofilovići i Tadić su između ostalog izveli pesme „A što ti je mila kćeri“, „Navali se Šar planina“, „Gugutka“ i druge. Niko od njih nije krio oduševljenje kako publikom, tako i prostoromu kom su nastupili to veče.

"Izvanredan je osećaj pevati u jednom ovakvom ambijentu, pogotova kad nam se pridruži Miroslav iz Amerike i kada je publika ovako podjednako nadahnuta da sluša muziku, kao što smo mi nadahnuti da je izvodimo. Kada dođe do te uzajamne interakcije, tog empatijskog kontakta, onda se stvori magija“, nakon koncerta je za Kurir rekao Ratko Teofilović.

Posle promocije albuma „Vidarica“ u Beču, braća Teofilović i Miroslav Tadić nastavili su put ka Zagrebu, u kom gostuju u petak, u već unapred rasprodanom pozorištu „Kerempuh“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track