USKORO DOSTUPNO: Da li biste probali meso Kanje Vesta ili Dženifer Lopez?

Gricnite svoju omiljenu zvezdu

USKORO DOSTUPNO: Da li biste probali meso Kanje Vesta ili Dženifer Lopez?

Pop kultura -
Proizvodi koji će se prodavati na ovom sajtu napravljeni su tako što se zapravo uzme uzorak tkiva poznatih ličnosti, među kojima su Kanje Vest, Džejms Frank, Dženifer Lorens

Pre nekoliko nedelja otvoren je sajt putem kojeg ćete moći da naručite meso poznatih ličnosti. Iako su mnogi mislili da je u pitanju šala, proizvođači su ozbijni.

Naime, proizvodi koji će se prodavati na ovom sajtu napravljeni su tako što se zapravo uzme uzorak tkiva poznatih ličnosti, među kojima su Kanje Vest, Džejms Frank, Dženifer Lorens...

Kako je objašnjeno do mesa se dolazi "izolovanjem matičnih ćelija mišića, od koga se uzgaja meso u laboratorijama. Potom se suši i začini da bude ukusnije", piše sajt Motherboard.vice.com koji se bavi naučnim istraživanjima.

Meso će se praviti u laboratoriji, a proizvođači su krajnje ozbiljni u ovoj nameri:

"Ovo jeste izazvalo brojne etičke diskusije, ali mi smo 100 odsto ozbiljni u nameri da proizvedemo meso u laboratoriji. Želimo da meso slavnih postane stvarnost", rekao je jedan od zaposlenih.

Najviše će se proizvoditi salama koja će po recepturi sadržati 30 odsto mesa poznatih i 40 odsto mesa životinjskog porekla. Ostalo će biti masnoća i začini.

Kevin iz "BiteLab" kaže da su inspiraciju pronašli u Gugl hamburgeru "Naš proces proizvodnje je veoma sličan onom koji se koristi za Gugl hamburgere, samo je naš proizvod od lljudskog, a ne kravljeg mesa."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja