Koja su najveća čuda modernog sveta?

Istraživanje

Koja su najveća čuda modernog sveta?

Pop kultura -
Rezultati, dobijeni na osnovu 2.000 odgovora stanovnika Velike Britanije, sadrže razne pojave modernog sveta, među kojima je vrlo visoko kotirana i satelitska navigacija

Novo istraživanje nazvano “Sedam čuda modernog sveta” sprovedeno na Fejsbuku pokazalo je da su pegle za kosu i senzori za parkiranje elementi sadašnjice koji najviše oduševljavaju žene.

Rezultati, dobijeni na osnovu 2.000 odgovora stanovnika Velike Britanije, sadrže razne pojave modernog sveta, među kojima je vrlo visoko kotirana i satelitska navigacija.

Trbušnjaci Dejvida Bekama nisu u sedam najvećih čuda, ali su već na desetom mestu u istraživanju koje je sprovela kompanija Kia Motors UK.

Za razliku od žena, muškarci su kao najveće čudo sadašnjice videli iPhone, a slede Sky + kablovska usluga u Velikoj Britaniji i grudi tamošnje popularne voditeljke Holi Viloubi. Xbox, obline Keli Bruk i 3D filmovi takođe oduševljavaju muškarce.

Na “mušku listu” su umalo dospeli napadač FK Barselona Lajonel Mesi, film “Umri muški” iz 1998. i električni brijači. S druge strane, drevna svetska čuda, unosila su zabunu među ispitanike.

Zanimljivo je da je čak četvrtina njih mislila da su Nijagarini vodopadi jedno od Sedam svetskih čuda, a gotovo polovina da je na listi Veliki kineski zid.

Zabrinjavajuće je to da su Britanci mislili da su Londonski zoo vrt, Stounhendž i Empire State Building takođe na listi.

7 čuda modernog sveta prema mišljenju ispitanika

Žene:

Satelitska navigacija, Fejsbuk, pegla za kosu, čokolada, bezkontaktno plaćanje, senzori za parkiranje, šolja čaja

Muškarci:

iPhone, Sky +, grudi Holi Viloubi, Xbox, obline Keli Bruk, 3D filmovi, Krigla hladnog piva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track