Lazar Ristovski snimio CD s ljubavnim pesmama
Foto: Dado Dzilas

S književnikom Božom Koprivicom

Lazar Ristovski snimio CD s ljubavnim pesmama

Pop kultura -
Žene su ljubav i lepota u jednome. One su niska đerdana na vratu civilizacije. Dame, srećan vam 8. mart, poručuje Lazar Ristovski

Lazar Ristovski zajedno sa Božom Koprivicom, književnikom, napravio je antologiju najlepših srpskih ljubavnih pesama i odrecitovao ih na CD-u koji ide uz knjigu i može se kupiti na kioscima.

"Ova antologija koju smo Boža i ja sastavili jeste najsveobuhvatnija antologija ljubavne srpske poezije do sada. Ona je praznik sama po sebi i dar za praznik", kaže Ristovski. Laza žali što danas nema pesničkih takmičenja kao nekada.

"Danas bi trebalo da se održavaju dueli vitezova koji bi, umesto pištolja i mačeva, koristili stihove kao najubojitije oružje za slamanje ženskih srca. Pesnici ljubavne poezije ne štede emocije, pa tako ni ja u svojim interpretacijama na CD-u ne štedim sebe. Skidam kožu stida sa sebe i bez pomagala u vidu sladunjave muzike, koju često oni koji govore poeziju stavljaju kao podlogu, ravnopravno stavljam i svoju dušu slušaocima pred noge, da je oni koji čitaju i slušaju ovu poeziju, ili zgaze ili joj se poklone", kaže Ristovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja