BRUKA U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA: Publika rasplakala dečaka ometenog u razvoju!
Foto: Dragana Udovicic

Skandalozno

BRUKA U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA: Publika rasplakala dečaka ometenog u razvoju!

Pop kultura -
Publika koja je za vikend došla da odgleda predstavu Dva mirisa ruže pokazala je bezosećajnost i nerazumevanja i isterala iz pozoriša dečaka ometenog u razvoju

Skandal u pozorištu na Terazijama. Publika koja je za vikend došla da odgleda predstavu Dva mirisa ruže pokazala je bezosećajnost i nerazumevanja i isterala iz pozoriša dečaka ometenog u razvoju.

Budući da je bio 8. mart, karte su bile na popustu, a pozorište je bilo popunjeno do poslednjeg mesta.

U publici, u poslednjem redu, bio je i jedan dečak sa majkom, koji, prema rečima sagovornice, ima neku vrstu poremećaja. Međutim, posle iskustva koje je tamo doživeo, verovatno nikada više neće poželeti da opet ode u pozorište. "Videla sam ga nekoliko puta sa majkom na predstavama. Zapamtila sam ga jer drugačije hoda, govori, vidi se da ima neku vrstu mentalnog poremećaja. Shvatila sam da veoma voli da dolazi u pozorište, međutim posle ovoga što se desilo, nažalost, mislim da više neće da kroči tamo. Naime, tokom predstave, dečak se unervozio i počeo je glasno da govori, zbog čega je nekolicina prisutnih, navodno kulturnih ljudi, počela da viče da ga izbace napolje. Majka ga je sve vreme držala za ruku i pokušavala da ga umiri, što je uspela samo na kratko. Publika je opet počela da negoduje i da još glasnije uzvikuje da ga obezbeđenje izbaci", ispričala je jedna Beograđanka.

Prema njenim rečima, situacija je bila veoma neprijatna i potresna. U sali je nastao haos. Svi su se okrenuli pozadi i gledali šta se dešava, a dečak se još više uznemirio.

Negodovanje publike u pozorištu, koja bi po pravilu trebalo da bude fina i kulturna jer se nalazi u jednoj kulturnoj ustanovi, nateralo je dečaka na plač. Majka ga je na silu izvukla napolje, a on je bio toliko potresen da je rekao majci „da ga više nikada ne dovede u pozorište".Ljudi koji su sedeli u blizini dečaka napustili su salu i tražili su da im se vrate pare od karata, koje su koštale oko 500 dinara.

"Sa jedne strane imaju pravo jer su platili da gledaju predstavu, ali ipak su pokazali koliko su bezosećajni i puni nerazumevanja za ljude koji su na bilo koji način drugačiji", priča ova Beograđanka.

U pozorištu na Terazijama kažu da su upoznati sa ovim nemilim događajem, ali da ništa nisu mogli da urade."Nije do nas, to je bila pojedinačna kupovina, dečak je imao kartu. Ne možete nikoga da ograničite, a ovo može svuda da se dogodi: i na ulici i u autobusu. Nažalost, dogodilo se i u pozorištu", kažu u ovom pozorištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track