Festival Dolce Vita u Beogradu: Razigravanje u stilu slatkog života!
Foto: PR

Od 5. do 8. juna

Festival Dolce Vita u Beogradu: Razigravanje u stilu slatkog života!

Pop kultura -
Gosti ovogodišnjeg festivala ponovo će biti u mogućnosti da "udišu vazduh dobrih starih vremena", perioda koji je ostao u sećanju i poznat je kao "sladak život", da uživaju u bogatom muzičkom programu, probaju specijalite najboljih rovinjskih restorana, razgledaju izložbu oldtajmera...

Festival Dolce Vita je prvi i jedini heritage festival na ovim prostorima koji se održava po drugi put u Rovinju, od 5. do 8. juna ove godine. Ova manifestacija muzikom, propratnim programima, kao i estetikom slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima - od filma, mode, dizajna, plesa, do muzike i hrane.

Gosti ovogodišnjeg festivala će ponovo biti u mogućnosti da "udišu vazduh dobrih starih vremena", perioda koji je ostao u sećanju i poznat je kao "sladak život", da uživaju u bogatom muzičkom programu, probaju specijalite najboljih rovinjskih restorana, razgledaju izložbu oldtajmera (od vespi do vintage nameštaja i vinila), uživaju u plesnim radionicama svinga, lindija, jivea, tvista, kao i u projekcijama vintage.

"Dolce Vita je hedonistički vintage vikend u Rovinju koji spaja muziku, ples, modu, dizajn, oldtajmere, hranu i vino u jedinstveni doživljaj”, ističe Tomo Ricov, direktor Festivala Dolce Vita.

"Ovaj festival je vremeplov koji odvodi goste u 50-ih i 60-ih godine prošlog veka, u doba stila, Sofije Loren, Brižit Bardo, Marčela Mastrojanija, Žana", dodao je.

Kao uvod u upoznavanje Beograđana sa jedinim vintage festivalom, u subotu sa početkom u 21 časova, u Mikser House-u, Festival Dolce Vita će se predstaviti beogradskoj publici kroz koncert Swingersa, devetočlnog benda čije nastupe publika i kritičari često porede sa Las Vegas šouom. Kvalitetna mešavina muzike kakva je mogla da se čuje na pozornicama Las Vegasa od svinga, preko jivea, rock and rolla i tvista do mamaba i kalipsa.

Bend koji predvodi originalni pevač i vođa legendarnih Fantoma, Robert Mareković, će pred publikom u Mikser House-u izvesti popularne kompozicije Dina Martina, Frenka Sinatre, Džerija Li Luisa, Elvisa Preslija.

"Prva ploča moje matične grupe Fantomi, "Veliki odmor", bila je izuzetno popularna u Srbiji. Pesme poput "Bijeli Cadillac" i "Nedjelja" osvajale su eter, ali je ovo prva prilika da se predstavim sa grupom "Swingers" beogradskoj publici. Nakon osam zemalja u kojima smo nastupali, biće nam pravi izazov da se i u Beogradu predstavimo u pravom, dakle, što boljem svetlu", kaže Robert Mareković, vođa Swingersa i obećava da će posetioci sigurno zaplesati u ritmu muzike iz druge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track