POKOSIO GA KARCINOM: Preminuo glumac Džejms Rebhorn
Foto: AP

Umro u 66. godini

POKOSIO GA KARCINOM: Preminuo glumac Džejms Rebhorn

Pop kultura -
Rebhornu je melanom dijagonostifikovan 1992. godine, ali je uspeo da radi i sve do poslednjeg meseca pred smrt

Džejms Rebhorn, posle više od decenije borbe sa rakom kože, američki filmski, pozorišni i TV glumac preminuo je u u 66. godini u Nju Džerziju. Ostaće upamćen po ulogama u filmovima "Miris žene" i "Moj rođak Vini".

Prema njenim rečima, glumac je preminuo umro u petak u svom domu, posle dugogbolovanja od raka kože.

Rebhornu je melanom dijagonostifikovan 1992. godine, ali je uspeo da radi i sve do poslednjeg meseca pred smrt. Za pet decenija televizijskog i filmskog rada, ostvario je više od 100 uloga - od brodovlasnika u filmu Talentovani gospodin Ripli sa Metom Dejmonom, do tužioca u poslednjoj sezoni televizijske komedije Sajnfild. Bio je i u glumačkoj ekipi nagrađivane serije Homeland.

Rebhorn sa Dajen Vest u filmu "The Odd Life of Timothy Green"Igrao je često i u pozorištu, između ostalog, i u brodvejskim rimejk predstavama 12 gnevnih ljudi i Naš grad.Imao je suprugu i dve ćerke. Glumac najpoznatiji po ulogama negativaca Džejms Rebhorn, preminuo je u 65 godini života u svom domu.

Glumčevu karijeru su obeležili nastupi u seriji "Sainfild", kao i u filmovima "Dan nezavisnosti", "Miris žene" i ostalim.Džejms je počeo da se bavi glumom 1985. godine, a njegova poslednja uloga je bila u seriji "Homeland".

(Kurir/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track