Voja Brajović: Priznanja i aplauzi su glumačka plata
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dodeljene godišnje nagrade JDP

Voja Brajović: Priznanja i aplauzi su glumačka plata

Pop kultura -
Privilegija je igrati Andrića. Ne mogu da shvatim da nobelovac u divnoj predstavi ne učestvuje na Sterijinom pozorju, istakao glumac
1 / 5 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zaslužena priznanja.Dodelom godišnjih nagrada juče je obeležen Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta, kao datum koji čuva sećanje na prvu premijeru, održanu 3. aprila 1948. godine. Na početku svečanosti prisutne je pozdravila direktorka Tamara Vučković.Održali standard JDP- Danas smo se okupili da se setimo svega lepog što se dogodilo u proteklih 365 dana, kao i kolega koji su nas napustili. Danas vam neću govoriti u kakvom se stanju nalaze kultura i pozorište u našoj zemlji. Želim da kažem da smo uz veliki rad uspeli da održimo kriterijume i standarde JDP - rekla je Vučkovićeva.Najveći broj pojedinačnih nagrada dobio je ansambl predstave „Gospođica“ po tekstu Ive Andrića i u režiji Gorčina Stojanovića, a laureati su Nataša Ninković, Vojislav Voja Brajović i Jasmina Avramović.- Nisam znao da sam nagrađen. Nisu me obavestili i prijatno sam iznenađen. Nagrade, kao i aplauzi, najbolja su glumačka plata, ako ne i jedina - istakao je Voja, koji je priznanje osvojio za ulogu jedinog našeg nobelovca:- Privilegija je igrati Andrića. Imao sam čast da ga lično upoznam. Ne mogu da shvatim da jedan nobelovac u praizvedbi i divnoj predstavi ne učestvuje na Sterijinom pozorju. Moram to da kažem - ne zbog nagrada, već zbog potvrde da je to deo naše kulturne baštine, kao što je bio i Andrić.Nagradu „Dr Branivoj Đorđević“ za lepotu scenskog govora dobila je Nataša Tapušković.Potvrda kvaliteta- Imam specijalan odnos prema ovoj nagradi jer sam čitala divne knjige koje je Đorđević prevodio. Nagrada nema veze s mojim dikcijskim mogućnostima, nego elegancijom koju sam u komadu „Izdaja“ ostavila na publiku. Prošle godine sam mnogo radila, tako da je neka potvrda da je rad imao smisla - kaže Nataša, čiji je kolega iz predstave Nebojša Dugalić nagrađen za glumačko ostvarenje, dok je godišnja nagrada pripala ansamblu predstave „Unosno mesto“.Proslavi u foajeu pozorišta prisustvovali su doajeni našeg glumišta Miša Janketić, Vlasta Velisavljević, Mirjana Karanović, Vojin Ćetković i drugi.

Nataša Tapušković
Nataša Tapušković

Nataša Ninković
Nataša Ninković

Branka VeselinovićNAPRAVIMO HUMANO VEČEPosebno dirljiv govor održala je najstarija članica JDP Branka Veselinović.- Budite srećni što ste živi i zdravi. Prenosim vam pozdrave od Marije Crnobori i Mire Stupice. Želim da napravim humanitarno veče na sceni „Bojan Stupica“ da bismo pomogli nekom studentu glume - rekla je Branka, što je upravnica odmah prihvatila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track