POČETNA CENA 135.000 DOLARA: Na prodaju jelovnik sa Titanika
Foto: Wikipedia

Iz druge klase

POČETNA CENA 135.000 DOLARA: Na prodaju jelovnik sa Titanika

Pop kultura -
Jelovnik doručka druge klase broda Titanik biće sutra na aukcijskoj prodaji u Njujorku, a početna cena je 135.000 dolara (97.500 evra)

Član posade broda Džejkob Gibon poslao je 11. aprila 1912. godine jelovnik svojoj devojci L. Pejn koja je živela u Velikoj Britaniji. Na poleđini jelovnika piše da "za sada put dobro teče".

Tri dana kasnije, brod je udario u ledeni breg, oko 600 kilometara južno od Njufaudlenda i ubrzo potonuo. Jelovnik i drugi predmeti s broda biće na prodaji u aukcijskoj kući Henri Oldridž end san.

Kuća je navela da je početna cena visoka, jer su jelovnici druge klase veoma retki, već je pronađeno više jelovnika prve klase.

Titanik je tada putnicima druge klase nudio za doručak voće, ovsene pahuljice, svežu ribu, dimljenu haringu, pržene goveđe iznutrice, kobasice i slaninu, jelo slično musaki s mlevenim mesom i krompirom, omlet sa šunkom, pire i pržene krompiriće.

Od slatkih jela ponuđena su bečka peciva, štrudle, kolač od heljde sa suvim grožđem preliven domaćim voćnim sirupom, džem, čaj i kafa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track