LEPOTA I NOVAC: Ove manekenke su postale milionerke!
Foto: Ap I Rojters

Odlične biznismenke

LEPOTA I NOVAC: Ove manekenke su postale milionerke!

Pop kultura -
Žizel zarađuje mnogo novca od svoje linije donjeg veša, kozmetike i japanki "Ipanema": Već sedam godina ona važi za najplaćenijeg modela na svetu i samo tokom 2013. godine zaradila je 42 miliona dolara, malo više od supruga, kvoterbeka, Toma Brejdija koji je zaradio 33,8 miliona

Lepota je prolazna, a to sigurno najbolje znaju modeli koju su izgradili čitavu karijeru samo na osnovu svog izgleda. Pogledajte kojih pet supermodela je iskoristilo svoju lepotu, kako su postale prepoznatljiva imena u svetu i mulitmilionerke. 1. Hajdi Klum, 70 miliona Rođena Nemica koja sada ima 40 godina, postala je poznata kao model za kupaće kostime i veš. U svet mode probila se naslovnicom magazina "Sports ilustrejtid" na kojoj se pojavila 1998. godine. Kao anđeo modne kuće "Viktorijas sikret" radila je čak 13 godina. Iako ju je čuveni dizajner Karl Lagerfeld nazvao "predebelom" i rekao da ima "prevelike grudi", njene obline obožavaju i muškarci i žene širom sveta. Pošto više ne šeta modnim pistama, Hajdi se posvetila dobrotvornom radu i voditeljskom poslu. Bila je voditelj i producent emisije "Prodžekt ranvej" kao i nemačke verzije emisije "Nekst top model". Osim toga, Hajdi je modni dizajner i partner sa brendom "Nju balans", a pojavljivala se i u epizodama serije "Seks i grad" i "Kako sam upoznao vašu majku". Njeno bogatstvo procenjuje se na 70 miliona dolara.

2. Žizel Bundšen, 290 miliona Bez sumnje, Žizel je jedna od najpopularnijih modela na svetu. Ona se bavi manekenstvom od 16. godine i do sada je bila zaštitno lice mnogih poznatih kompanija, kao što su "Versaće", "Luj Viton", "Dior", "Dolče i Gabana"... Žizel je veliki humanitarac i pobornik zdravog života, te je zato i jedan od ambasadora Ujedninjenih nacija. Kao biznismenka, Žizel zarađuje mnogo novca od svoje linije donjeg veša, kozmetike i japanki "Ipanema": Već sedam godina ona važi za najplaćenijeg modela na svetu i samo tokom 2013. godine zaradila je 42 miliona dolara, malo više od supruga, kvoterbeka, Toma Brejdija koji je zaradio 33,8 miliona.

3. Kejt Mos, 30 MILIONA Otkrivena sa 14 godina 1988. godine. Kejt je tokom godina zacementirala status jedne od najvećih svetskih supermodela. Iako je niža od većine modela i uprkos problemima sa zakonom i drogom, Kejt je imala vrlo bogatu i dugačku karijeru modela. Neki od njenih najunosnijih poslova bila je kampanja za "Kelvin Klajn" 1993, potom za "Barberi" 1999. i "Dior" 2000. godine. Kada su 2005. "procurile" njene fotografije kako šmrče kokain na jednoj žurki u Londonu, vrlo brzo je postala odsečena od modnog sveta i mnoge kompanije su raskinule ugovor sa njom. Ipak, ove zabrane su bile kratkog daha i Kejt je nastavila da zarađuje milione, između ostalog i dizajniranjem za brend "Topšop". Pored toga, Kejt je izbacila četiri parfema sa svojim potpisom i liniju tašni i aksesoara.

4. Tajra Benks, 90 miliona Kao i Hajdi Klum, Tajra je postala poznata takođe zahvaljujući naslovnici magazina "Sports ilustrejtid" i poslu "anđela" za brend "Viktorijas sikret". Od tada, Tajra, sada četrdesetogodišnjakinja, nije se ograničavala samo na posao modela. Ona je glumica, televizijski producent, voditelj i pisac. Godine 2003, Tajra je osmislila i vodila emisiju "Sledeći američki top model", koja se i dalje emituje i stigla je do 21. sezone. Tajra je takođe osnivač fondacije koja pomaže ženama da izgrade samopouzdanje i ostvare snove. Kao veliki pobornik toga da bi sve žene trebalo da prihvate svoje telo kakvo god da je, Tajru je magazin "Tajms" proglasio za jednu od najuticajnijih ljudi na svetu.

5. Naomi Kembel, 48 miliona Sa 43 godine, Naomi je verovatno najviše ostala upamćena kao model, ali i kao osoba jako preke naravi. Ona je jedna od prvih svetskih "supermodela" i krasila je naslovnice preko 500 magazina. Takođe, ona je deset puta bila optužena za fizički i verbalni napad. Naomi je otvorila vrata mnogim crnkinjama u modnoj industriji, a bila je prvi tamnoput model koji se pojavio na naslovnici magazina "Tajm" i "Vog". Iako vodi vrlo medijski ispraćen život, Naomi je veliki filantrop, ali u tajnosti. Još 1993. godine je započela humanitarni rad sa Nelsonom Mendelom, a potom je osnovala svoju fondaciju koja je, do sad, prikupila mnogo novca za najrazličitije prilike i organizacije. Naomi je trenutno mentor i producent emisije "Lice", u kojoj se pronalaze novi modeli.

(žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track