ČOVEK KOJI JE OBELEŽIO NAŠE DETINJSTVO: Po ovim serijama ćemo večno pamtiti Bajforda!
Foto: Zorana Jevtić

Odlazak jednog od naših heroja

ČOVEK KOJI JE OBELEŽIO NAŠE DETINJSTVO: Po ovim serijama ćemo večno pamtiti Bajforda!

Pop kultura -
Generacije će ga pamtiti po tri najzačajnija ostvarenja - "Neven", "Poletarac" i "Babino unuče"

Timoti Džon Bajford, britanski režiser, scenarista i glumac preminuo je danas u svojoj 73. godini života.

Generacije će ga pamtiti po tri najzačajnija ostvarenja - "Neven", "Poletarac" i "Babino unuče".

POLETARAC

Televizijska serija Poletarac koju je prema dečjem listu Duška Radovića snimio scenarista i režiser Timoti Džon Bajford obraća se najmlađem auditorijumu kome će nenametljivo i zabavno - kroz pesmu vic ili skeč biti objašnjeni neki osnovni pojmovi o životu, odnosima u svetu koji ih okružuje.

Za ovaj serijal veselih dečjih emisija napisano je preko pedeset songova koje izvode naši poznati solisti i ansambli: Đorđe Balašević, Đorđe Marjanović, "Sedmorica mladih", "Laboratorija zvuka", "S vremena na vreme". U Poletarcu se pojavljuju i naši najpoznatiji sportisti, fudbaleri, košarkaši, plivači teniseri...

http://www.youtube.com/watch?v=qdfZ-EkReRk

BABINO UNUČE

Babino unuče je jugoslovenska televizijska serija bazirana na komediji i humoru, koja je bila veoma omiljena među mlađom populacijom. Snimljena je 1976. godine, u režiji Timotija Džona Bajforda, a prikazivana je jednom nedeljno, od 6. januara do 31. marta 1977. godine. U glavnim ulogama su Radmila Savićević i Goran Jevtić.

http://www.youtube.com/watch?v=CiIUuai8Plw

NEVEN

Neven je igrana TV serija za decu koja je 1973. godine snimljena u produkciji Radio-televizije Beograd i emitovana na programu Jugoslovenske radio-televizije. Serija ima dva ciklusa od po 13 epizoda u trajanju od 30 minuta, sadržaj serije je bio po motivima dela znamenitog srpskog pisca za decu Jovana Jovanovića Zmaja čiji je lik tumačio Mića Tomić. Serija je snimljena u crno-beloj tehnici, a režirao je Timoti Džon Bajford.

http://www.youtube.com/watch?v=Q58YRSDR-YE

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track