RUSI NA NOGAMA ZBOG KONČITE: Traže zabranu svih televizija koje su emitovale Evrovoziju!
Foto: Beta/AP

Pobesneli

RUSI NA NOGAMA ZBOG KONČITE: Traže zabranu svih televizija koje su emitovale Evrovoziju!

Pop kultura -
I dok su mnogi slavili pobedu Končite Vurst na Evroviziji, postojali su i oni koji nisu bili previše zadovoljni ishodom ovog muzičkog takmičenja

Nezadovoljni Rusi i Belorusi preplavili su društvene mreže fotografijama na kojima briju svoje brade u znak protesta na trijumf Austrije.

Ovaj neprijatan trend uključuje i krajnje neprimerene komentare na Tviteru koji napadaju Končitu i Evropsku zajednicu, dok je zamenik premijera Rusije izjavio da je "ova pobeda pokazala svima koji podržavaju integraciju sa Evropom njihovu budućnost“.

Građani Rusije i Belorusije lansirali su peticiju za zatvaranje svake televizijske stanice koja bi emitovala Evroviziju u slučaju da je Vurstova nastupala. Ova peticija dobila je više od 23.000 potpisa, a na popularnosti posle pobede Austrije je dobila i Fejsbuk stranica koja je tražila da se zabrani njen nastup.

Pojedinci su takođe iskoristili priliku da napadnu i Austriju objavljujući fotografije Vurstove uz slike poznatih kulturnih ikona kako bi pokazali koliko je zemlja propala kada je kultura u pitanju.

Rusija je austrijskoj pevačici na takmičenju dodelila 5 poena tokom javnog glasanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track