POMOĆ UGROŽENIMA U POPLAVAMA: Humanitarni koncert Dragane del Monako u Sava centru
Foto: PR

Operska diva

POMOĆ UGROŽENIMA U POPLAVAMA: Humanitarni koncert Dragane del Monako u Sava centru

Pop kultura -
Saradnicima i meni ovaj koncert postao je još važniji jer ćemo, zajedno sa publikom biti u prilici da učinimo i još nešto plemenito za sunarodnike kojima je trenutno veoma teško, napisala je Dragana u svojoj pozivnici

Operska diva Dragana del Monako organizovaće humanitarni koncert za pomoć stanovništvu ugroženom u poplavama.

Svi uključeni u organizaciju i program koncerta odriču se honorara na ime pomoći postradalima od poplava u Srbiji a na isti, namenski račun Vlade Republike Srbije, biće upućen i sav novac od prodatih karata za ovaj koncert.

Dragana je ovim povodom napisala pismo kao pozivnicu da pružite ruku pomoći i da se pridružite ovim svim humanim ljudima.

"Dragi prijatelji, odlučila sam da ne otkažem svoj koncert "Guarda che luna" u centru Sava, već da vas sve još energičnije pozovem da dođete te večeri, 6. juna u petak da zajedno i bar donekle ublažimo teškoće žrtvama poplava u Srbiji... Planirani koncert sam vrlo brižljivo osmišljavala i pripremala, bio mi je veoma važan jer je prvi tog tipa i u toj dvorani, za dve i po decenije moje umetničke karijere. Od pre nekoliko dana, saradnicima i meni ovaj koncert postao je još važniji jer ćemo, zajedno sa publikom biti u prilici da učinimo i još nešto plemenito za sunarodnike kojima je trenutno veoma teško. Moj predlog je odmah podržala uprava Grada Beograda kao i menadžment centra "Sava", a sa velikim zadovoljstvom samnom na bini biće i sviranije najavljeni vrhunski umetnici: Renomirani tenor iz Italije Fabio Andreoti, mladi umetnik Mario Pavle del Monako, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", Hor AKUD "Lola" i dirigent Vojkan Borisavljević", navodi se u pismu operske dive.

Repertoar koncerta obeležiće najlepše operske arije, kancone, romanse…Sav prihod od koncerta, koji je nazvan "Guarda che luna" biće upućen na namenski račun Vlade Republike Srbije, specijano otvoren za humanitarne donacije žrtvama poplava u Srbiji.

"Život ide dalje a umetnost, naročito muzika, jesu jedan od vidova suptilnog isceljenja svakoga od nas... Sa radošću vas očekujem u petak, 6. Juna od 20 sati u Velikoj dvorani centra "Sava", da zajedno budemo humani i da, uz nežne tonove muzike isvetla", kaže Dragana.

"Volela bih da ovaj koncert ne bude usamljeni primer već da vam i ostali umetnici takođe razvedre dane koji predstoje a da se, poput mene i čitavog mog tima i drugi učesnici i organizatori kulturnih događaja takođe odreknu honorara i prihoda uhumanitarne svrhe, za žrtve poplava u Srbiji", stoji u pismu-pozivnici Dragane del Monako.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track