SVE ZA DOBRU ULOGU: Za godinu dana smršali i ugojili se po 30 kg!
Foto: Printskrin

Igrali se sa svojim zdravljem.

SVE ZA DOBRU ULOGU: Za godinu dana smršali i ugojili se po 30 kg!

Pop kultura -
Kako bi što bolje odglumili svoj lik pokazali su neverovatnu predanost svom zanimanju

U istoj godini znali su udebljati i se smršavjeti po 30 kilograma! Kako bi što bolje odglumili svoj lik pokazali su neverojatnu predanost, a često su se na takav način igrali i sa svojim zdravljem.

Tom HenksZa ulogu čoveka koji boluje od AIDS-a u filmu "Filadelfija" smršavio je 14 kilograma, a istu kilažu morao je dobiti kad je igrao bejzbolsku zvezdu u filmu "Njihova liga" iz 1994. godine. Za film "Brodolom života" (2000) navodno je dobio pa izgubio 27 kilograma.

Kris PretPoslednjih nekoliko godina ovaj glumac neizmerno mršavi i deblja se. Kako bi odigrao igrača bejzbola Skota Heteberga u filmu "Igra pobednika" iz 2011. godine smršao je 14 kilograma. Iste godine, udebljao se 23 kilograma. Tada je imao 125 kilograma, a sve zbog uloge u filmu "Ten Years". Za ulogu u filmu "Zero Dark Thirty" poradio je na mišićima, dok je za ulogu advokata u filmu "Starbuck" dobio 28 kilograma. Mišiće pokazuje u filmu "Guardians of the Galaxy".

Rene ZelvegerZa glavnu ulogu u filmu "Dnevnik Bridžit Džons" iz 2001. godine udebljala se deset kilograma. Dve godine kasnije morala je da smrša za ulogu Roksi u "Čikago".

Kristijan Bejl Smršao je 28 kilograma za film "Nestajanje" iz 2004. godine i tako je spao na 54 kilograma. Izgladnjivao se tako što je pio samo kafu i jeo jednu jabuku dnevno. Izgledao je anoreksično. Za film "Američki varalice" iz 2013. sa 83 kilograma došao je na 103.

Robert de NiroZa ulogu u filmu "Taksista" smršao je 16 kilograma. Nekoliko godina kasnije, dobio je ulogu u filmu "Razjareni bik"(1980). Za četiri meseca glumac je dobio 28 kilograma. Putovao je Italijom i Francuskom i uživao u njihovim specijalitetima od testenina. Sa 66 kilograma došao je na 97.

Met Dejmon U samo sto dana navodno je izgubio 19 kilograma za ulogu vojnika ovisnog o opijatima u filmu "Hrabrost ratnika" iz 1996. godine. Mršavljenje i stres prouzročili su mu niz zdravstvenih problema zbog kojih je godinu dana nakon snimanja morao pije lekove. Za film "Doušnik" (2009) dobio 13 kilograma, a udebljao se uz pomoć brze hrane. Na mišićima je poradio za ulogu u filmu "Elysium".

Erik BanaU samo mesec dana udebljao se 14 kilograma za ulogu ubice Marka Čopera Rida u filmu "Chopper". Tri godine posle pojavio se kao Hektor u filmu "Troja".

Hju Džekman Za snimanje filma "Jadnici" (2012.) izgubio je deset kilograma, dok je 12 dobio za ulogu u "Wolverineu".

Rasel KrouDobio je 18 kilograma za ulogu u filmu "Probuđena savest" (1999). Sledeće godine isto toliko je smršao i poradio na mišićima kako bi verno prikazao borca Maksimusa u filmu "Gladijator" (2000).

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track