Evo šta će vam više prijati od jutarnje kafe

Savet stručnjaka

Evo šta će vam više prijati od jutarnje kafe

Pop kultura -
Stručnjaci savetuju da pre ispijanja kafe izdvojite petnaestak minuta za vežbe istezanja. Možete da ih radite na podu, ali i na klupi u parku. Posle toga, a pre kafe, bilo bi dobro da pojedete nešto

Prvo na šta mnogi pomisle ujutro je šoljica mirišljave, tople kafe. Međutim, stručnjaci savetuju da pre ispijanja omiljenog napitka, izdvojite petnaestak minuta za vežbe istezanja.

Možete da ih radite na podu, ali i na klupi u parku. Posle toga, a pre kafe, bilo bi dobro da pojedete barem parče tosta sa krem sirom, preporučuju nutricionisti.

Fizička aktivnost pomaže telu i mozgu i efikasnija je od bilo kakve kafe. Naše telo je najodmornije ujutro, pa jutarnjim vežbama povećavamo nivo energije potrebne za celodnevne aktivnosti. Istovremeno se smanjuje nivo hormona stresa, kortizola, a povećava nivo endorfina, hormona sreće.

S druge strane, pojačano se luči i adrenalin koji ubrzava otkucaje srca, širi krvne sudove, usmerava krv prema srcu, plućima i radnim mišićima, što pomaže kod topljenja masnih naslaga. Osobe koje redovno vežbaju, imaju bolji metabolizam i koncentraciju, ali i kvalitetniji san, tvrde stručnjaci.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track