DŽENTLMEN ZA KURIR: Stižem u Kragujevac! Volim Srbe jer osećaju muziku!

26. juna na Arsenal festu

DŽENTLMEN ZA KURIR: Stižem u Kragujevac! Volim Srbe jer osećaju muziku!

Pop kultura -
Jedva čekam da ponovo dođem u Srbiju. Već sam nastupao na pred srpskom publikom i ne očekujem ništa sem odličnog provoda, rekao je rege pevač

Tilman Oto ili Džentlman je nemački rege muzičar koji stiže u Kragujevac 26. juna na Arsenal fest. On je jedan od najpopularnijih rege muzičara van Jamajke, koji jedva čeka da dođe i nastupa pred srpskom publikom.

Za sebe kaže da je ljubitelj svake muzike koja dolazi iz srca, ali da rege muzika, posebno sadrži mnogo istine i mudrosti u svojim tekstovima.

"Jedva čekam da ponovo dođem u Srbiju. Već sam nastupao na pred srpskom publikom i ne očekujem ništa sem odličnog provoda. Kad sam pred njima osećam veliku energiju koja je preda mnom i divno se osećam. Srpska publika oseća muziku i volim da pevam pred njom, da osetim zamenu energije", rekao je za portal Kurira Džentlmen.

On je otkrio da je nadimak Džentlmen izabrao jer se lako pamti i zato što budi pozitivnu energiju.

"Veoma se brzo pamti, a i pozitivno je i budi u ljudima da se ponašaju dostojanstveno", rekao je najpopularni rege muzičar van Jamajke.

Već sa 17 godina je posetio Jamajku i od tada mu kolevka rege muzike predstavlja drugi dom. Veliki uticaj na Džentlman su imali čuveni muzičari poput Denisa Brauna, Gregorija Ajzaksa, Boba Marlija.

Publika u Kragujevcu će uživati u pesmama sa albuma "Trodin On", "Journey To Jah", "Confidence", "Another Intensity" i u pesme poput "Dem Gone", "Superior" i "Send A Prayer" koji su danas već klasici rege žanra.

Prve večeri kragujevačkog open air festivala na Mejn steđžu koji se nalazi u fabričkom prostoru iz 19. veka, Kneževom arsenalu, pre rege muzičara Džentlmena (Gentleman) i balkan-ska-pank-dab atrakcije Dubioza kolektiva nastupiće ska pankeri Lude krave iz Bačkog Petrovca i "šumadijski Ramons" Čovek bez sluha (ČBS).

http://www.youtube.com/watch?v=NuOS2jb2WOg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track