SPONZORI NE DAJU NOVAC: Nećemo da snimimo film o Dinu Dvorniku jer je bio narkoman!
Foto: You Tube

Prekinuto snimanje

SPONZORI NE DAJU NOVAC: Nećemo da snimimo film o Dinu Dvorniku jer je bio narkoman!

Pop kultura -
Sve veliki moralisti! Znači li to da ni o Majklu Džeksonu i mnogim drugim umetnicima koji su imali poroke ne treba da se snimi film, rekla je Dinova mama Dijana

Prekinuto je snimanje filma o životu Dina Dvornika jer sponzori ne žele da ulažu novac u film "o čoveku narkomanske prošlosti", kako su obrazložili.

Dinova majka Dijana je neutešna. Ona je te 2008. godine izgubila muža, čuvenog glumca Borisa Dvornika, a posle samo šest meseci i sina. Kralj fanka, kako su zvali čuvenog splitskog muzičara, umro je u snu od kombinacije lekova za smirenje, protiv bolova i antidepresiva. Imao je samo 44 godine.

"Boris je umro šest meseci pre toga, taman da ne doživi najveću nesreću koja postoji, a to je da roditelj sahrani svoje dete. Ja, eto, živim... Trudim se da se blokiram nekako i da ne razmišljam o tome da Dina nema. Često ga gledam na televiziji, pa sve lažem sebe da je i dalje živ. Lakše mi je tako. Srešćemo se valjda svo troje jednog dana gore na nebu", dirljivo priča Dijana Dvornik.

Film o Dinu čiji je radni naziv "Manijak" po njegovom hitu "Jače, manijače" počeo je da radi reditelj Danijel Tipura - Tipi. On je iz razgovora sa Dinovom ćerkom Elom zaključio da je kralj fanka bio ne samo veliki muzičar, već i čovek.

"Moj Dino je dobro i divno stvorenje. Nije bio za ovaj svet. Predobar je bio i svima je pomagao. Nikada nije bio ljubomoran, niti zavidan. Doduše, nije ni imao konkurenciju u svojoj muzici. Niko nije imao takav osećaj za ritam kao on", priča majka glasom u kom su se izmešali ponos i tuga.

Volela bi da se snimi film o njenom sinu, ali je dostojanstvena i ne želi ni od koga da traži novac. Hvali snahu Danijelu i njene napore da se Dino sačuva od zaborava.

Boli je što sponzori toliko insistiraju na Dinovim porocima. "Sve veliki moralisti! Znači li to da ni o Majklu Džeksonu i mnogim drugim umetnicima koji su imali poroke ne treba da se snimi film?! Treba li sve da ih zaboravimo", pita se Dijana Dvornik.

Dinova supruga Danijela ne želi da govori za medije, ali je na Fejsbuku napisala: "Ja se ovim putem izvinjavam svim takvim sponzorima, što moj pokojni muž nije lizao oltare, lagao i varao, nije imao nekoliko ljubavnica i još toliko vanbračne dece, što nije snimio bar jedan pornić i uz sve to se smeškao i otvoreno sve lagao. Žao mi je zbog toga što nije bio lažljivac i što je trebao biti licemer jer u ovoj zemlji tako treba! Nikad ne smemo govoriti istinu, jer laž, ako je dovoljno dugo izgovaraš, postaje istina".

Foto Kurir
Foto Kurir

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track