Otkrivamo vam trikove za prirodno farbanje kose

Probajte

Otkrivamo vam trikove za prirodno farbanje kose

Pop kultura -
Ako želite da pojačate sjaj kosi, posvetlite je ili potamnite za nekoliko nijansi, za to vam ne trebaju hemijske boje - jednako su uspešne biljke i začini

Ako želite da pojačate sjaj kosi, posvetlite je ili potamnite za nekoliko nijansi, za to vam ne trebaju hemijske boje - jednako su uspešne biljke i začini.

Za plave pramenove med i cimetUz pomoć cimeta možete kosu posvetliti i za nekoliko nijansi. U plastičnoj činiji pomešate dve velike kašike regeneratora za kosu, četiri male kašike cimeta u prahu i tri velike kašike meda. Nanesite smesu na opranu i vlažnu kosu i raščešljajte, ali smesu nanosite samo na pramenove - a ne i na koren kose.

Na glavu stavite foliju i ostavite da deluje dva do tri sata, potom operite šamponom. Što duže držite smesu, ali i ponavljate postupak, rezultat će biti vidljiviji.

Brinetama vrhove posvetljuju limun i kamilicaAko je vaša prirodna boja kose smeđa, koja je nešto svetlija na vrhovima, istaknite sjaj i prelaze pramenovima koje ćete posvetliti čajem od kamilice. Stavite pola šolje sušene kamilice na dve šolje vode, prokuvajteei ostavite da se ohladi. Kamilicu nanesite na kosu nakon pranja ali bez ispiranja. Sličan efekat dobićete i isceđenim sokom od limuna koji ćete naneti na vrhove, a sunce će pojačati efekat posvetljivanja.

Žalfija za čokoladno smeđu bojuSmeđu boju kose možete pojačati ili joj dati čokoladnu nijansu sa čajem od sušenog bilja pripremljenim od 1/4 šolje žalfije, 1/4 lišća ruzmarina, 1/4 lišća koprive na 2,5 šolje vode. Bilje treba kuvati u vodi oko 30 minuta na laganoj vatri, potom procediti i ohladiti. Koristite za ispiranje kose nakon šamponiranja ili je možete staviti u raspršivač i njime povremeno špricati kosu.

Čaj od nevena i hibiskusa za crvenuAko ste prirodna crvenokosa i hteli biste da pojačate tu nijansu, ili ako je vaša kosa smeđe ili plave boje ali hteli biste da dobijete bakreni sjaj, napravite čaj od dve šolje vode, 1/2 šolje latica nevena i dve kašike latica hibiskusa. Čaj treba kuvati na laganoj vatri oko pola sata, procediti i ohladiti. Nakon šamponiranja kosa se ispira čajem, a poželjno ju je sušiti na suncu. Što se češće ponavlja postupak, bakrene nijanse će biti izraženije.

Crni čaj ili kafa za tamne nijanse

Potamnjivanje kose i za pet nijansi je moguće ako budete dovoljno uporni. Sve što treba da uradite je da skuvate nekoliko šolja jake crne kafe li crnog čaja, ohladite i potom time isperete već opranu kosu. Potom na kosu stavite foliju i ostavite tako oko pola sata, a zatim isperite običnom mlakom vodom. Ponavljajte postupak dva puta tokom nedelje dok ne dobijete nijansu koju priželjkujete.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track