DIRLJIV NASTUP: Muzika Bruno Marsa pomogla devojci da se probudi iz kome!

Posvetio joj pesmu

DIRLJIV NASTUP: Muzika Bruno Marsa pomogla devojci da se probudi iz kome!

Pop kultura -
Medicinske sestre primetile su da devojčica reaguje na muziku popularnog pop pevača Bruno Marsa pa su joj tako svako veče puštale njegove hitove

Devojčica Zumaja Torpe (11) preživela je teško oštećenje mozga kada je u automobil kojim je upravljala njena trudna majka udario pijani vozač.

Nažalost, njena majka kao ni njene dve mlađe sestre, nisu preživele stravičnu nesreću. Zumaja je, pak, pala u komu, a lekarske prognoze nisu joj išle u prilog.Oko 70 odsto pacijenata u sličnom stanju nikada se ne probudi iz kome.

Medicinske sestre su u jednom trenutku primetile da devojčica reaguje na muziku popularnog pop pevača Bruno Marsa pa su joj tako svako veče puštale njegove hitove.

"Apsolutno sam uverena da joj je to pomoglo da se vrati u život", rekla je njena baka Ronda, a tu teoriju potvrdili su i doktori.

Zumaja se sada uspešno opravlja, a nedavno je počela i da hoda.

Za ovaj dirljiv slučaj čuo je i sam Bruno Mars pa je devojčicu pozvao na svoj koncert. U subotu uveče ona je s njima bila na bini u Klevelandu gde je pred više od 20.000 ljudi za nju otpevao 'You're Amazing Just The Way You Are'.

http://www.youtube.com/watch?v=Owu4it-eBgY

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track