Milan Mumin, Love Hunters: Drago mi je da nas stara publika voli istim intenzitetom
Foto: Promo

13. avgusta na Bir festu

Milan Mumin, Love Hunters: Drago mi je da nas stara publika voli istim intenzitetom

Pop kultura -
Svoju energiju Love Hunters dokazaće publici na velikom otvaranju najvećeg pivskog festivala u zemlji, u sredu, 13. avgusta na beogradskom Ušću

Iako su status kultnog benda stekli još ranih devedesetih godina prošlog veka, Love Hunters predvođena Milanom Muminom danas zvuče energičnije i svežije nego ikad.

To će i dokazati publici na velikom otvaranju najvećeg pivskog festivala u zemlji, u sredu, 13. avgusta na beogradskom Ušću.

Šta očekujete od nastupa na Beer Festu?Zasad smo svirali samo jednom, pre dve godine i bio sam oduševljen. Zaista, bolju organizaciju i tretman nijedan izvodjač ne može poželeti, a sve od opreme, na bini i oko nje perfektno funkcioniše. To sve ni ne čudi, pošto se svaki Belgrade Beer Fest do tančina precizno, dugo i detaljno priprema.

Kakav je osećaj vratiti se na binu?Poslednjih godina sam nastupao solo, odnosno, kao Milan Mumin and Undercover Maniacs, što je bilo ime benda koji me je pratio po Americi, gde poslednjih godina živim. Pod tim imenom sam nastupao i u Srbiji i po regionu, jer smo od starih, originalnih Love Hunters-a, u postavi bili samo bubnjar Thunderman i ja. No, čim nam se 2011-e vratio basista i moj dvostruki kum Protektor u četvoročlanoj postavi je već bilo trojica originalnih, te se vraćanje imena i samo nametnulo. Sa tog velikog povratničkog koncerta, postoji i zvanično DVD izdanje. Ako se ne računa moj solo američki album iz 2009-e, ovo je prvo sasvim novo izdanje Hunters-a u dosta godina.

Da li primećujete po reakcijama publike na koncertima da su vas se uželeli?Drago mi je da nas stara publika istim intenzitetom voli, a jako mi je bilo interesantno videti da ima i dosta nove, a oni se, maltene, nisu ni rodili kad smo mi počinjali.

Koji su vam dalji planovi, hoće biti još live svirki, kakav je dalji život filma?Zasad su nam u prvom planu live svirke, kao i promovisanje mog prvog igranog filma Love Hunter, koji je svoju svetsku premijeru već doživeo u Varšavi, a regionalnu smo imali ovog leta u Novom Sadu, a u okviru divne filmske manifestacije Cinema City. Očekuje nas Festival scenarija u Vrnjačkoj Banji, a potom i Filmski festival u Nišu. Nakon toga i veoma bitna američka premijera, a u sklopu svih tih feslivala, bend nastupa uživo, gde god za to postoje tehnički uslovi, baš kao što se desilo na zatvaranju našeg novosadskog Cinema City-a, gde smo posle projekcije i zasvirali u predivnom ambijentu pokraj Izvršnog veća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track