BUBNJARA SAVLADALE EMOCIJE: Đuričić zaplakao pred novinarima!

Lep gest

BUBNJARA SAVLADALE EMOCIJE: Đuričić zaplakao pred novinarima!

Pop kultura -
Kada sam razgovarao sa ocem, koji ima 94 godine, bilo mi je jako teško. On je prepoznao koliko je situacija teška za mene i sa čime se sve suočavam da bi organizovao Jeku, rekao je Dragoljub

Dragoljub Đurćić je pred novinarima pustio je suze dok je objašnjavao sa kakvim se nevoljama nosi da bi četvrti put organizovao Cucku jeku u Kobiljem dolu, selu u kojem je rođen.

"Kada sam razgovarao sa ocem, koji ima 94 godine, bilo mi je jako teško. On je prepoznao koliko je situacija teška za mene i sa čime se sve suočavam da bi organizovao Jeku. Otac mi je rekao ''Vidim da nemaš para i ja sam uštedio 180 eura za tabe i ja ću da ti ih dam''. To je jedan veoma lep gest i to me je rastužilo. Znam da će na račun ovoga biti ismejavanja, ali ja se ne stidim toga i ovo ponosno govorim", rekao je kroz suze Đuričić, koji je u bogatoj karijeri bio bubnjar u poznatim bendovima koji su bili popularni u Jugoslaviji,kao što su Leb i sol, Kerber i Yu grupa.

Desetogodišnji bubnjar Đurađ Đuričić biće ponovo gost na Cuckoj jeci. Gitarista Zlatko Manojlović, Branka Šćepanović, guslar Mišo Popović, a prvi put će biti gost Darkvud Dab. Ove godine biće gost i novljanski bend ''Happy hour''.

"Malog Đurađa ja guram i ove godine i on je najveća poruka Cucke jeke. Mnogi će pomisliti šta će Darkvud Dab u Kobiljem dolu, ali tamo svira moj prijatelj bubnjar i želim da vidim kako će tamo moderna muzika da zvuči", rekao je Đuričić, dodajući da je Cucka jeka prevazišla mnoga očekivanja i da je jasno da će postojati još dugo, ali da neće moći sam da radi na organizaciji.

"Četiri godine molim i nadam se da će da vide i shvate šta je to Cucka jeka. Nije mi jasno kako to oni koji to treba da vide ne vide. Već duže vrijeme me muči odgovornost prema građanima Crne Gore i onima koji su čak iz Australije najavili da će doći u Kobili do, kao i onima koji šteluju svoje odmore prema Cuckoj jeci", rekao je Đuričić, koji nema sponzore za četvrtu Cucku jeku.

"Jedino ko se javio za pomoć je Ekonomski fakultet, Andrija Popović i Liberalna partija i vjerovali ili ne Kulturno umjetničko društvo ''Krsto Zrnov Popović''. Nemam finansijsku pomoć, ali imam prijatelje koji mi pomažu. Nikad nijesam volio da komentarišem druge festivale i šta se radi na njima, pa neću ni ovoga puta", rekao je Đuričić.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track