FILM KOJI MU JE DONEO OSKARA: Pogledajte audiciju Toma Henksa za film Forest Gamp

Ušao u legendu

FILM KOJI MU JE DONEO OSKARA: Pogledajte audiciju Toma Henksa za film Forest Gamp

Pop kultura -
Ako mu je svaka audicija kao ova, onda je jasno zbog čega je dobio uloge u odličnim filmovima koji su ga vinuli u nebo holivudskih legendi

Tom Henks je ulogom u filmu "Forest Gamp" osigurao titulu velikana, kao i nagradu za najbolju glavnu ulogu na prestižnoj dodeli Oskar.

Na sajtu Jutjub pojavio se snimak audicije za taj film. Ako mu je svaka audicija kao ova, onda je jasno zbog čega je dobio uloge u odličnim filmovima koji su ga vinuli u nebo holivudskih legendi. Tom Henks je prosto briljirao na audiciji za film "Forest Gamp".

Tom Henks, foto AP
Tom Henks, foto AP

Više od dve decenije nakon premijere Oskarom nagrađenog filma Roberta Zemekisa, osvanuo je i snimak sa audicije na kojem Tom Henks pokazuje zbog čega "Forest Gamp" važi za kultno ostvarenje, a njegova gluma u njemu za jednu od najinspirativnih i najkvalitetnijih koje je Holivud video.

Pretpostavlja se da ovo nije bila "klasična" audicija za Henksa, koji je već tada važio za zvezdu. Ipak, interesantno je pogledati kako je isprobavao scene sa glumicom Robin Rajt, i već na tim kadrovima, pored svog nepresušnog talenta, pokazao da će film biti pun pogodak.

Ipak, jedna stvar nedostaje u odnosu na film, a to je Forestov čuveni južnjački naglasak.

Obratite pažnju:

http://www.youtube.com/watch?v=sII9sBG94mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track