Najnovije vesti

(VIDEO) KO SU PIŠONJA I ŽUGA: Ovo je priča o Sarajlijama o koje peva Zabranjeno pušenje!

Veliki hit

(VIDEO) KO SU PIŠONJA I ŽUGA: Ovo je priča o Sarajlijama o koje peva Zabranjeno pušenje!

Pop kultura
14:40h
Balada o Pišonji i Žugi govori o dvojici tinejdžera iz Sarajeva, koji su oteli autobus gradskog prevoznika i sa njim probali da stignu na more

Pesma "Zabranjenog pušenja" o Pišonji i Žugi je postao veliki hit, predstavljamo vam glavne junake pesme."Neki ljudi koji su danas dosta stariji, znaju više o mom ocu nego ja. Nisam ga ni upoznao, poginuo je pola godine pre mog rođenja u ratu u Sarajevu 1992. godine, započinje priču sin legenardnog Pišonje, dodavši da mu je ta pesma jedina priča koja mu je o ocu ostala.

"Balada o Pišonji i Žugi” govori o dvojici tinejdžera iz Sarajeva, koji su oteli autobus gradskog prevoznika i sa njim probali da stignu na more. U tome ih je sprečila policija postavivši barikadu koja je zaustavila autobus, a dvojicu krivaca uhapsila. Na Hrvatskoj radioteleviziji je u emisiji “Rekonstrukcija” objašnjeno ko su u stvari bili junaci ove pesme, kao i šta se zapravo tada desilo.

"Uzeli smo autobus koji je trebalo da ide na remont, ali mi to nismo znali. Praktično mu nisu radile kočnice, al ubacili smo u petu brzinu, gas do daske... Napravili su barikadu da nas zaustave, jer nikako nisu mogli drugačije. Uhapisili su nas i doblili smo po rebrima u stanic", priča danas kroz osmeh Žuga.

http://www.youtube.com/watch?v=rTAm8dvYZNg
http://www.youtube.com/watch?v=0CgQFfuurko#t=40

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja