KLUNI REŽIRA FILM: Priča o lažima, korupciju, ucenama na najvišem nivou u vladi
Foto: Beta

Hakerski napad

KLUNI REŽIRA FILM: Priča o lažima, korupciju, ucenama na najvišem nivou u vladi

Pop kultura -
Skandal o prisluškivanju obelodanio je bliske veze između Merdokove imperije i političara, i beskrupuloznih metoda britanskih tabloida

LOS ANĐELES - Američki glumac i reditelj Džordž Kluni režiraće film o skandalu o telefonskom prisluškivanju koji je potresao Veliku Britaniju od 2011. godine, objavio je studio Soni pikčers (Sony Pictures).

Film "Hakerski napad" (Hack Attack) biće adaptacija istoimene knjige novinara lista Gardijan o skandalu vezanom za medijsku imperiju američko-australijskog magnata Ruperta Merdoka koji je doveo do gašenja tabloida Njus of d Vorld (News of the World) tada najprodavanijeg lista u Velikoj Britaniji.

Priča govori o "lažima, korupciju, ucenama na najvišem nivou u vladi, od strane najvećeg londonskog lista", komentarisao je Džordž Kluni u saopštenju koje je sinoć izdao Sony Pictures. Producent je ukazao da je Kluni, koji je sin novinara, posebno zainteresovan za ulogu novinarstva u našim životima. Snimanje filma počeće iduće godine. Skandal o prisluškivanju obelodanio je bliske veze između Merdokove imperije i političara, i beskrupuloznih metoda britanskih tabloida.

Otkriveno je da su prisluškivane mnoge poznate ličnosti uključujući Kejt Midlton, sadašnja supruga princa Vilijama, ali takođe i glumce Danjela Krega i Džuda Loua, između ostalih. Merdok je zatvorio list News of the World 2011. godine posle otkrića da je list ilegalno došao do telefonskih poruka jedne ubijene učenice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track