Najnovije vesti

LJUBOMORNO KRIJU RECEPTE: 10 najčuvanijih poslovnih tajni!

Ostaće zauvek nepoznanica

LJUBOMORNO KRIJU RECEPTE: 10 najčuvanijih poslovnih tajni!

Pop kultura
00:00h
Neke kompanije umeju da odu prilično daleko kako bi bile sigurne da je njihova tajna bezbedna od znatiželjnih očiju rivalskih kompanija

Mnoge kompanije ljubomorno čuvaju recepte i formule za svoje najpoznatije proizvode od konkurencije, a neke umeju da odu prilično daleko kako bi bile sigurne da je njihova tajna bezbedna od znatiželjnih očiju rivalskih kompanija.

Dr. Pepper Gazirani napitak Dr. Pepper čine 23 tajna sastojka sa kojima su u svakom trenutku upoznate samo tri ključne osobe u kompaniji. Postoje glasine da je jedan od sastojaka sok od šljive.

WD-40 WD-40 je stvoren nakon 40 neuspelih pokušaja. Svi recepti predstavljaju poslovnu tajnu zajedno sa finalnom formulom. Kompanija kombinuje supstance potrebne za finalnu formulu u tri različita grada širom sveta.

Algoritmi kompanije Gugl Svake godine napravi se preko 500 unapređenja kada su u pitanju načini pretrage interneta kompanije.Kompanija ljubomorno čuva svoje metode koje ljudima širom sveta omogućavaju da pronađu željenu stvar na internetu uprkos lošem kucanju i pravopisu.

Lena Blekburn blato za bejzbol loptice Blato sa tajne lokacije u Nju Džersiju prodaje se kako bi se omekšala površina bejzbol loptica. Ovo blato koriste sve veće bejzbol ekipe, a kompanija svake godine pet do šest puta poseti izvor na kom sakuplja ovo dragoceno blato.

"Krispy Kreme" krofne Recept je zajedno sa prodavnicom krofni u Kentakiju prodat Išmaelu Armstrongu 1933. godine. Sa ovim receptom upoznate su samo 4 osobe na svetu.

"KFC" recept za piletinu Recept sadrži bilje i začine, a različiti delovi ovog recepta povezuju se u 2 odvojene fabrike. Napisan rukom 50-ih godina prošlog veka, originalni recept se čuva u sefu u Kentakiju.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Tomasove engleske pogačice Svega 7 ljudi koji rade za "Bimbo" pekare znaju tačan recept za ove pogačice. Kada je izvršni direktor Kris Botičela napustio kompaniju kako bi se pridružio rivalskoj firmi, "Bimbo" pekara je od suda tražila da spreči ovaj prelazak.

Recept za specijalni sos Big Meka Mekdonalds je izgubio originalni recept 80-ih godina prošlog veka, a kada se u kompaniju vratio bivši direktor Fred Tarner, recept je ponovo napisan pošto se Tarner sećao 36 godina starog teksta.

"Chartreuse"Zeleni liker koji prave monasi u Francuskoj sadrži tajni miks od 130 biljaka. Sada svega 2 monaha znaju tajni recept koji je skrivan od flasti tokom Francuske revolucije.

Recept za Koka-kolu Recept je postao poslovna tajna krajem 19. veka, a 2006. godine je uhapšen jedan zaposleni u kompaniji jer je želeo da recept proda Pepsiju za 1.5 miliona dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=XTWxGxmd1j8

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...