Goran Marković: Ćustić je suviše neuk za čelnika teatra!
Foto: Saša Pavlić

Spor oko direktora Beogradskog dramskog pozorišta

Goran Marković: Ćustić je suviše neuk za čelnika teatra!

Pop kultura -
Marković je u svojoj žalbi naveo da u uslovima za imenovanje direktora koji su objavljeni na javnom konkurus stoji da kandidat mora imati aktivno znanje jednog stranog jezika

Reditelj Goran Marković uputio je žalbu UO Beogradskog dramskog pozorišta povodom izbora glumca Slobodana Ćustića za direktora tog teatra.

"Iz štampe sam saznao da je UO BDP doneo odluku da između tri kandidata za direktora pozorišta predloži Slobodana Ćustića. Ne ulazeći u kvalitete kandidata, moram da primetim da je UO učinio najmanje dva propusta u svom radu", naveo je Marković u svojoj žalbi.

Marković je u svojoj žalbi naveo da u uslovima za imenovanje direktora koji su objavljeni na javnom konkurus stoji da kandidat mora imati aktivno znanje jednog stranog jezika.

"Uvidom u podatke koje poseduje FDU, čiji sam ja profesor emeritus, stoji da kandidat Ćustić ima dve šestice iz predmeta ruski jezik, što ne odgovara uslovima konkursa. Čak i ako se uvaži da je ruski jezik svetski, a ne znam kako neko može biti direktor pozorišta, a da ne zna ni reč engleskog ili francuskog jezika, ocene govore da on taj jezik jedva sriče", ukazao je Marković.

"Kandidat Ćustić očigledno nema ni dana staža na ovim i sličnim poslovima, a ne može ih ni imati s obzirom da je diplomirao, prema mojim podacima 21.novembra 2010. godine, dakle u svojoj 52. godini. Kako bi mogao da upravlja ustanovom kulture bez fakultetskog obrazovanja?", zapitao se Marković.

Slobodan Ćustić rekao je da će se sve do imenovanja suzdržati od komentarisanja Markovićeve žalbe.

(Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track