Nikita Mihalkov u Beogradu: Rusi i Srbi jedna duša
Foto: Damir Dervisagic

Dragi gost

Nikita Mihalkov u Beogradu: Rusi i Srbi jedna duša

Pop kultura -
Oskarovac uoči svetske premijere „Sunčanice“ uživao na zabavi sa mladim srpskim glumcima, koji su došli sa Bikovićem

Ruski reditelj Nikita Mihalkov i ekipa njegovog novog filma „Sunčanica“ doputovali su u četvrtak u Beograd, gde će večeras u Sava centru biti premijerno prikazan istorijski spektakl inspirisan ljubavnom pričom usred građanskog rata na Krimu. Veče je proveo u druženju sa novinarima u hotelu „Moskva“, gde je predstavljeno rusko izdanje Holivud reportera.

U redu kod reditelja... Biković sa svojim klasićima
U redu kod reditelja... Biković sa svojim klasićima

- Nismo slučajno večeras baš u Beogradu. Na mom novom filmu radili su kao prvi asistent Stanislav Popović i montažer Mića Zajed, koji radi s Emirom Kusturicom. Mići je, inače, sutra rođendan, tako da mogu da kažem da sam mu iz zahvalnosti za odličan rad doneo priču prvo u Beograd. Dali su mu dušu. Srbi i Rusi su braća i jedna velika porodica - poručio je sinoć Mihalkov.Sa rediteljem su u dva aviona došli i glavni glumci, a na zabavu je zbog obaveza kasnio Miloš Biković. Srpski glumac igra potporučnika Beliha, koji se pred kraj građanskog rata 1920. godine u Odesi predaje Crvenoj armiji, zajedno sa više stotina carskih oficira, kozaka i vojnika. Zvezda filma „Montevideo, bog te video“ je na zabavu došao u društvu svojih klasića Nine Janković, Ivana Mihailovića, Tamare Dragićević i drugih. Da upoznaju ruskog reditelja, nisu propustile ni mnoge javne ličnosti, kao što su voditeljke Sandra Perović i Snežana Dakić, koja se prva slikala sa dobitnikom Oskara.

U trendu... Mihalkov i Dakićka
U trendu... Mihalkov i Dakićka

Premijer pre premijereALEKSANDAR VUČIĆ: POČASTVOVANI SMOOdmah po sletanju u Srbiju, Mihalkov je razgovarao s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je naglasio da je počastvovan dolaskom reditelja, čija su ostvarenja obeležila svetsku kinematografiju. Mihalkov je istakao da je zadovoljan što je došao u zemlju hrabrih ljudi, koja čuva istoriju i tradiciju, ali i brine o budućnosti i sama, nezavisno i uprkos svim pritiscima, donosi odluke.

- To je još jedan od razloga što sam izabrao Beograd za svetsku premijeru filma „Sunčanica“ - izjavio je Mihalkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track