Najnovije vesti

JAPANSKA PIJANISTKINJA U SRBIJI: Ingrid Fuđiko Hemingu vrhunska umetnica i pored gubitka sluha
Foto: Promo

Publika je nestrpljivo očekuje

JAPANSKA PIJANISTKINJA U SRBIJI: Ingrid Fuđiko Hemingu vrhunska umetnica i pored gubitka sluha

Pop kultura
22:46h
Ingrid Fuđiko Hemin, nagradama ovenčana čuvena japanska pijanistkinja, predstaviće se publici u Beogradu i Senti

SENTA -  Muzički praznik!Nakon koncerata u Njujorku, Tokiju, Berlinu, Parizu i drugim svetskim metropolama, pod pokroviteljstvom kompanije JTI i u saradnji sa Ambasadom Japana, renomirana japanska pijanistkinja Ingrid Fuđiko Heming predstaviće se publici u Srbiji.

Energija i izvanredan talenat ove umetnice koja je izgubila sluh kao vrlo mlada, a onda ga samo delimično povratila, daju klasičnoj muzici potpuno novu dimenziju.

Prvi put nastupila je kao srednjoškolka, a profesionalnu karijeru započela u saradnji sa japanskom filharmonijom. Iako je tih godina izgubila sluh na desnom uhu, nije poklekla i nastavila je da se bavi muzikom. U 28. godini seli se u Evropu, gde se usavršava i istovremeno nastupa. U tom periodu gubi sluh i na levom uhu, koji potom delimično uspeva da povrati.

Posebno je čuveno njeno izvođenje Listove kompozicije La Campanella koje je snimljeno na CD-u i prodato u više od dva miliona primeraka, što je neobičan fenomen u svetu klasične muzike.

"Moj životni put je istinski težak i trnovit. Ne želim da ga krijem već sva svoja osećanja iskazujem za klavirom. Borba sa sobom je istinska privlačnost klavira", kaže Ingrid Fuđiko Heming, koja će večeras nastupiti na Kolarcu u Beogradu.

"Kao mlada nisam mogla da razumem suštinu poslovice "Ni Rim nije sagrađen za jedan dan”, ali sada shvatam i znam zašto je tako puno ljudi oduševljeno mojom izvedbom kompozicije La Campanell", dodaje ona.

Kompanija JTI koja u Senti ima fabriku cigareta, svake godine publici u Srbiji predstavlja deo japanske kulture i tradicije, trudeći se da doprinese jačanju veza između dve prijateljske zemlje.

"Drago mi je sto sam  u prilici da deo kulture svoje zemlje, Japana, predstavim sugrađanima. Ingrid Fuđiko Hemin nastupiće u petak u Senti", rekao je Makoto Očiai, direktor JTI fabrike u Senti.

http://www.youtube.com/watch?v=xNzzF0M5hB0

S. U.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...