SVE ŠTO NISTE ZNALI O SIMPSONOVIMA: Bog ima 5 prstiju, Smiters je bio crnac

Kultna serija

SVE ŠTO NISTE ZNALI O SIMPSONOVIMA: Bog ima 5 prstiju, Smiters je bio crnac

Pop kultura -
Simpsonovi su 2005. godine stigli i u arapske države, međutim zbog njihovih neprimerenih šala, televizije su često morale da krate određene scene jer su se kosile sa njihovim verovanjima

Sa više od 500 epizoda i 26 sezona, Simpsonovi se smatraju jednom od najuspešnijih serija ikada emitovanih na svetu. Oni su svojim epizodama i direktnim kritikama Amerike i sveta inspirisali mnoge druge crtane filmove poput "Saut Parka" i "Porodičnog čoveka" da krenu sa emitovanjem. Međutim, postoje mnoge druge stvari koje sigurno niste znali o ovoj seriji:

Postoji arapska čistija verzija ovog crtanogSimpsonovi su 2005. godine stigli i u arapske države, međutim zbog njihovih neprimerenih šala, televizije su često morale da krate određene scene jer su se kosile sa njihovim verovanjima. Oni su takođe i preimenovali ovaj crtać u "Al Shamshoon", a i imena glavnih junaka su isto tako promenjena. Homer se u arapskim zemljama zove Omar, Mardž je Mona, Bart - Badr i slično.

Jedino Bog ima svih pet prstijuGlavni likovi ovog crtanog filma su nacrtani sa po četiri prsta na ruci, a jedini zabeleženi lik sa svih pet prstiju je sam Bog, sa kojim se Homer više puta sreće u seriji. Producenti su tokom jednog intervjua takođe bili začuđeni ovom informacijom, jer ni sami nisu primetili da su ga nacrtali tako. Homerova uzrečica u Oksfordskom rečnikuČuvena Homerova uzrečica "D'OH", koju on koristi svaki put kada uradi nešto glupo, uvrštena je i u rečnik Oksfordskog univerziteta 2001. godine.

Prva dama i Mardž Simpson razmenjivale pismaU oktobru 1990. godine, Pipl magazin je napravio intervju sa bivšom prvom damom Barbarom Buš, koja je kritikovala Simpsonove. Zbog toga su producenti odlučili da joj napišu pismo u Mardžino ime u kojem su je zamolili da vodi primerom i da ne naziva njihov crtać glupim.

Krasti Klovn je trebao da bude tajni identitet HomeraSličnost između Krastija i Homera nije slučajna, jer su producenti u početku želeli da upravo klovan bude tajni identitet Homera Simpsona. Međutim, kasnije su odlučili da bi to bilo previše komplikovano i odustali od te ideje.

Flandersova žena "ubijena" zbog plateMod Flanders, supruga Homerovog komšije Neda, uklonjena je iz serije jer je glumica koja joj je pozajmljivala glas Magi Rozvelt, tražila veći honorar za svoje usluge.

Smiters je u u početku bio crnPomoćnik gospodina Bernsa, Vajlon Smiters Junior, na početku serije je bio potpuno crn, ali su ga onda zbog političkih razloga obojali u žuto kao ostale.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track