NAJPLAĆENIJI SLAVNI POKOJNIK: Za godinu dana Majklov imetak porastao za 140 miliona
Foto: Reuter

Iza sebe ostavio Elvisa Prislija

NAJPLAĆENIJI SLAVNI POKOJNIK: Za godinu dana Majklov imetak porastao za 140 miliona

Pop kultura -
Prema magazinu Forbes, u proteklih godinu dana Majklov imetak porastao je za 140 miliona dolara, dok je Preslijev za 55 miliona

Majkl Džekson je još jednom pretekao Elvisa Preslija na listi slavnih pokojnika sa najboljom zaradom.

Prema magazinu Forbes, u proteklih godinu dana Majklov imetak porastao je za 140 miliona dolara, dok je Preslijev za 55 miliona. To i ne čudi ako imamo u vidu da je ove godine objavljen Džeksonov posthumni album Xscape, koji se nalazi u samom vrhu svetskih top lista.

Crtač Čarls Šulc (Čarli Braun) je na trećem mestu sa zaradom od 40 miliona dolara. Sledi Elizabet Tejlor sa 25 miliona, uglavnom zbog dobre prodaje parfema sa njenim potpisom i starih filmova.

Rege umetnik Bob Marli je na petom sa zarađenih 20 miliona dolara, uglavnom zahvaljujući njegovom liku na torbama, majicama, pa čak i jednom bezalkoholnom piću.

Na listi se nalaze i Merilin Monro (17 miliona dolara), Džon Lenon (12 miliona), Albert Ajnštajn (11 miliona), Teodor Gejzel (9 miliona), Brus Li (9 miliona), Stiv Mekvin (9 Miliona) i Beti Pejdž (9 miliona), u čiju čast će se od sledeće godine igrati šou u Las Vegasu, koji će sadržati čak i hologram jedne od njenih striptiz tački.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track