Simpsonovi tuženi za 250.000 dolara
Foto: Printskrin

Ogromna tužba

Simpsonovi tuženi za 250.000 dolara

Pop kultura -
Autore serije tuži glumac koji tvrdi da su jednog od likova zasnovali na njemu bez dozvole

"Otac" porodice Simpson i ostalih simpatičnih likova iz Springfilda Met Gruning na meti je tužbe od 250 miliona dolara, koju je podneo glumac Frenk Sivero.

On je u filmu "Dobri momci" devedesetih igrao mafijaša Frenkija Karbona, i tvrdi da je, dok se pripremao za ulogu, živeo u istoj zgradi kao i Gruning. Sivero navodi da je lik mafijaša Luija u seriji zasnovan na njemu.

Crtani Lui se prvi put pojavio u seriji u oktobru 1991, i otada se često pojavljuje uz glavnog mafijaša, Debelog Tonija, a Sivero kaže da od producenata nije dobio ni centa.

"Producenti nastavljaju da koriste njegov lik i ime, bez dozvole ili finansijske nadoknade", navodi se u tužbi kojom glumac (62) zahteva neverovatnih 250 miliona dolara. On dalje navodi da je autor serije često razgovarao sa njim, tvrdeći da planira da snimi film u kom bi mu dao glavnu ulogu, a da je sve to radio samo da bi ga proučio i kasnije nacrtao u seriji.

Produkcija se još uvek nije oglasila povodom ove tužbe. Glumac je već podnosio slične tužbe zbog svog lika u filmu "Dobri momci", tačnije pre nekoliko godina tužio je jedan restoran jer su koristili njegovo ime iz filma za ime sendviča.

(Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track