KNJIGA O POSRNULOM HOLIVUDU:  Knjiga Line Danam preti da postane hit Sajma!
Foto: Ap

Nisam ja takva

KNJIGA O POSRNULOM HOLIVUDU: Knjiga Line Danam preti da postane hit Sajma!

Pop kultura -
Piše o bolnim vezama, kritikama, prepispitivanjima, nesavršenom telu, prijateljima, psihičkim lomovima, snazi porodice, umetničkom njujorku...

BEOGRAD - Jedan od hitova ovogodišnjeg Sajma knjiga sasvim sigurno će biti knjiga "Nisam ja takva" kontroverzne, svestrane Line Danam, glumice, autorke rediteljke serije "Devojke" (Girls) koju je objavila mlada izdavačka kuća Urban Reads I koja domaću premijeru ima svega nekoliko nedelja posle svetske.

Prema rečima Jasmine Marković, osnivača Urban Readsa i prevodioca, Lina Danam je "kreativno čudo" i neko ko je mnogo uradio za žene.Ona je jedna od deset najplaćenijih TV glumica u SAD a to je presedan jer je pokazala da ne morate da budete savršeno lepi i idealnih proporcija da biste bili uspešni.

Danam je serijom "Devojke" HBO kanala (čiji je i tvorac i režiser i gde glumi), koja se prikazuje i kod nas, prikazala "realni Seks i grad" i kako život zaista izgleda u Njujorku, rekla je Tanjugu Marković i dodala da su Danamovu najtačnije opisali nazvavši je "glasom generacije" jer ona to zaista i jeste.

Ova knjiga su njeni memoari, gde na pragu 30. sotvoreno, duhovito i sa neverovatnom zrelošću piše o svemu što je obeležilo njen put, šta je sve doživela i preživela da bi došla do ovde gde jeste. Piše o bolnim vezama, kritikama, prepispitivanjima, nesavršenom telu, prijateljima, psihičkim lomovima, snazi porodice, umetničkom njujorku, posrnilom Holivudu."Ona je jedna umerena feministkinja, jedna pametna žena od koje svašta nešto može da se nauči", kratko je opisala Danamovu Jasmina Marković Karović.U nedavnom intervjuu za AP, Danam je rekla da joj je bilo važno da sa drugim ženama podeli životne lekcije koje je naučila.

"Mislim da ne postoji samo jedna osoba kvalifikovana da deli svoju verziju mudrosti i "popravlja" sve druge. I sigurna sam da se mnogi neće složiti sa svim mojim izborima, ali meni se čini da su sve moje greške bile korisne ako mogu da ih podelim sa drugima. Ili da drugima pružim uvid u živote njihove dece", rekla je ona.

Danam je rekla i da bi volela da nastavi sa pisanjem jer joj se veoma dopao proceš a i ima toliko ideja o kojima bi želela da priča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track