(VIDEO) UZNEMIRUJUĆE: Otac godinama tukao majku i terao sina da to snima!
Foto: Printskrin

Ispovest kod Opre Vinfri

(VIDEO) UZNEMIRUJUĆE: Otac godinama tukao majku i terao sina da to snima!

Pop kultura -
Tokom prvih 40 minuta snimka, Ulner Suzan obasipa uvredama, naziva je glupom i mnogim pogrdnim imenima i preti joj fizičkim nasiljem. A onda prelazi u delo i počinje da je tuče i šamara celih 10 minuta

Kada se 1989. Suzan Hil udala za svog dugogodišnjeg dečka, Ulnera Li Stila, nije mogla ni da zamisli koliko će joj težak biti život s njim. Suzan je muž godinama verbalno zlostavljao, a posle 10 godina braka napao ju je i fizički. A njihov sin, koji je tada imao 13 godina, prisustvovao je tome i bio prisiljen da zlostavljanje snima kamerom.Suzan i njen sin Dazman

Tokom prvih 40 minuta snimka, Ulner Suzan obasipa uvredama, naziva je glupom i mnogim pogrdnim imenima i preti joj fizičkim nasiljem. A onda prelazi u delo i počinje da je tuče i šamara celih 10 minuta.

Od nastanka snimka prošlo je više od 10 godina, a u Oprinoj emisiji „Where Are You Now“ Suzan se ponovo pojavila sa sinom Dazmanom, koji sada ima 20 godina. Dazman kaže da nije pričao sa svojim ocem otkad je sa majkom otišao od njega, ali misli da bi bilo dobro da razgovara sa njim da bi sve raščistio.

"Želim da pričam s njim o mnogo čemu. Razmišljao sam da odem da ga posetim. Kada sam bio mlađi, nisam znao šta osećam prema njemu. Sada imam određeno mišljenje o njemu koje se formiralo na osnovu njegovih postupaka. Ali ne znam ga kao ljudsko biće i to će biti moj sledeći korak", kaže Dazman.

Dazman kaže da to ne znači da će da oprosti ocu zbog onoga što je radio njegovoj majci.

"Trebalo mi je mnogo da nastavim dalje i da počnem da ponovo izgrađujem svoj život", kaže ona. Čak i tokom najgorih godina njihovog braka Suzan se nadala da će njena veza biti kao na početku. Tako razmišljaju mnoge žrtve nasilja.

"Kao žrtva vi u jednom trenutku dođete do tačke gde se osećate da je nasilnik mnogo moćniji od vas. A on vas uverava da ste vi krivi za sve. Oni nas uveravaju da smo mi problem. A niko ne ulazi u takvu vezu. Sve žrtve nasilja ušle su u vezu sa divnim osobama. Zato se mi, žrtve, uvek sećamo dobrih vremena", objašnjava Suzan.

Ona priznaje da se plaši dana kada će njen muž izaći iz zatvora, ali se i dalje hrabro bori za podizanje svesti o nasilju u porodici.

http://www.youtube.com/watch?v=GfbYY8wgAko

(Žena.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track