ISPOVEST KOZBIJEVOG SARADNIKA: Čuvao sam stražu dok je Bil imao seks sa maloletnicama
Foto: Profimedia

Rešio da progovori

ISPOVEST KOZBIJEVOG SARADNIKA: Čuvao sam stražu dok je Bil imao seks sa maloletnicama

Pop kultura -
Vlasnica jedne agencije u garderobu mu je dovodila manekenke od kojih mnoge nisu imale ni 16. Ja sam pazio da ih nitko ne smeta, ispričao je Frenk Skoti

Britanski BBC imao je Džimija Savilea čija je gnusna pedofilska dela zataškavao jer je bio njihov najpopularniji voditelj.

Kad je ceo slučaj dospeo u javnost, i kad su se javile stotine žena koje je Savile napastovao dok su bile deca, televizijska kuća našla se u nezavidnoj situaciji. Mnogo bolje trenutačno nije ni NBC-u.

Ta televizijska kuća trenutno mora da se nosi sa seks skandalom Bila Kozbija (77) koji je navodno drogirao, silovao i na razne načine seksualno napastovao veliki broj devojaka upravo u svojoj garderobi na televiziji. Javio se, naime, bivši zaposleni NBC-a, Frenk Skoti.

Danas 90-godišnjak, Skoti je krajem osamdesetih radio na NBC-u. Priznao je da je u to vreme pomagao Kozbiju da sakrije svoja nedela.

"Kad je Bil u svoju garderobu dovodio mlađane manekenke, ja sam stajao pred vratima kako mu niko ne bi smetao. Kad je jednoj od devojaka s kojom je spavao odlučio da kupi stan u Kvinsu, ja sam to uradio za njega. Kad je trebalo da se nosi novac ženama s kojima je spavao, ja sam to činio", ispričao je Skoti za "NY Daily News".

Svaki mesec je plaćao ženama s kojima je imao seksFrenk kaže da u to vreme, od 1984. do 1992. kad je "Cosby Show" bio najpopularniji", niko nije sumnjao da bi najbolji televizijski tata mogao da bude seksualni napasnik. Skoti je za Kozbija svaki mesec nosio po 2.000 dolara, ženama koje je Kozbi plaćao. Bilo ih je ukupno osam. Jedna od njih bila je i Šon Tomson čija je ćerka Autumn Džekson tvrdila da joj je komičar otac i tražila da je prizna. Iako nije priznao očinstvo, Kozbi je tokom godina Šon isplatio više od 72 hiljade evra.

"Nikad mi nije rekao zašto isplaćuje sve te žene, ali sam sam zaključio da je plaćao njihovo ćutanje zbog afera koje je imao s njima", kaže Skoti koji je sačuvao i platne naloge koje mu je KoZbi davao.

Kaže da mu je Bil svaki put dao torbu punu novčanica, prisilio njega da potpiše nalog i zatim mu rekao na koje adrese u njegovo ime mora dostaviti novac. "Ja sam mu bio paravan jer je moje ime bilo na svim papirima. To sam tek kasnije shvatio", kaže Skoti koji je na NBC-u radio kao domar.

Dovodili su mu manekenke iz agencijaKomičar je, dodaje Skoti, imao dogovor s vlasnicom jedne modeling agencije. Ona mu je slala devojke, od kojih su mnoge imale jedva 16 godina na, kako ih je Kozbi zvao, intervjue za šou. Devojke bi, kaže, dolazile u Bilovu garderobu, iskoristio bi ih i nikad nisu dobile nikakvu ulogu.

"Nisam više mogao da trpim i skrivam to što je radio i dao sam otkaz. Savest me pekla. Pre je bio tako drag čovek, ali preterao je s devojčicama", kaže Skoti i dodaje da je Kozbi bio jako nezadovoljan kad je on dao otkaz. Poneo se hladno i više ga nije hteo videti.

"Bio je izrazito sebičan. Mislio je da je genije, bolji od svih drugih", kaže Frenk. "Ne moram da odgovaram na insinuacije"

I bivša Plejbojeva zečica Viktoria Valentino kaže da je jedna od Kozbijevih žrtava. Kaže da ju je jedne večeri u Holivudu 1970. drogirao i silovao. Hteo je, kaže, biti s njenom prijateljicom, ali na kraju je ipak izabrao nju.

"Koliko god ljude živciralo što ne želim da komentarišem situaciju, i dalje ostajem pri svojoj odluci. Jednostavno neću komentirisati insinuacije", rekao je Kozbi.

Foto Rojters
Foto Rojters

(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja