3 DOMAĆA RECEPTA: Napravite sami omekšivač za veš
Foto: Profimedia

Kućni preparati umesto hemikalija

3 DOMAĆA RECEPTA: Napravite sami omekšivač za veš

Pop kultura -
Koliko god omekšivača stavili niste zadovoljni, jer vaše rublje brzo gubi miris. Tome je došao kraj, jer se rešenje krije u vašoj kuhinji, a evo i gde!

Ovaj tekst preuzet je sa sajta LovesensaZnate da je belo alkoholno sirće savršena zamena za kupovni omekšivač. Ono vašem rublju daje svežinu, i pojačava miris deterdženta, dok njegov miris u postupku pranja u potpunosti nestaje. Međutim, da li ste spremni da napravite originalno sredstvo za omekšavanje tkanine? Sirće vam može poslužiti kao ključni sastojak.Napominjemo da nikako ne smete mešati sirće i izbeljivač, jer ta kombinacija može izazvati nastanak otrovnih isparenja.

1. Domaći omekšivač sa regeneratorom za kosu

Sastojci:1 šoljica regeneratora za kosu3 šoljice tople vode1- ½ šoljice alkoholnog sirćeta

Postupak:Stavite šoljicu regeneratora (za ovu svrhu ne trošite skupe regeneratore!) u veću posudu i postepeno dodajte toplu vodu mešajući sve dok se sastojci dobro ne prožmu. Zatim stavite sirće. Držite mešavinu u zatvorenoj posudi i koristite ¼ šoljice za svako pranje.

2.Obično sirće u ulozi omekšivača

Sastojci:alkoholno sirćeeterično ulje po željiPostupak:U pregradu za omekšivač u vašoj mašini za veš stavite ¼ šoljice belog destilisanog sirćeta za jedno ispiranje. Sirćetu možete po želji dodati i omiljeno eterično ulje - nakapajte jednu do dve kapi u šoljicu sirćeta i stavite u posudu s čvrstim poklopcem. Domaći omekšivač sa sirćetom i sodom bikarbonom

Sastojci:

2 šoljice tople vode1 šoljice sode bikarbone1 šoljica alkoholnog sirćetaPostupak:

U posudi promešajte toplu vodu i sodu bikarbonu. Polako dodajte sirće. Pojaviće se mehurići. Nakon što ste dobro promešali sve sastojke, stavite tečnost u posudu s čvrstim poklopcem i protresite je pre svake upotrebe. Upotrebite ¼ šoljice za svako ispiranje u veš mašini.

Izvor: Zadovoljna.hr

Sa sajta Lovesensa pročitajte jošDrevni prirodni recept iz Kine uklanjanja staračke pegeDomaći recept: napravite regenerator za trepavice od prirodnih sastojakaNapravite organsko đubrivo za biljke: recept od kore bananeRecept za domaći sir na starinski načinPrirodni recept od peršuna i meda star 8 vekova pomaže kod problema sa srcem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track