Muhamed najpopularnije muško ime u Velikoj Britaniji
Foto: Shutterstock

Britanci Muslimanska imena popularna

Muhamed najpopularnije muško ime u Velikoj Britaniji

Pop kultura -
Osim imena Muhamed, na listi od 100 imena dečaka našlo se još nekoliko arapskih, odnosno muslimanskih imena poput Omar, Ali i Ibrahim

Muhamed i Sofija najpopularnija su imena u Velikoj Britaniji za 2014. godinu. Naime, prema pisanju Gardijana, oslanjajući se na podatke portala “BabyCentre”, ime Muhamed je najpopularnije ime za muške bebe u Velikoj Britaniji.

Britanski mediji navode da su muslimanska imena u Velikoj Britaniji sve popularnija dok su, kako se navodi, i televizijske emisije poput “Game Of Thrones” u velikoj meri inspirisale Britance prilikom davanja imena svojoj deci.

Ipak, na listi portala “BabyCentre”, na kojoj se nalazi 100 najpopularnijih imena novorođenčadi za 2014. godinu, veliki pomak je zabeležilo ime Muhamed koje je napredovalo za 27 mesta u odnosu na prošlu godinu.

Osim imena Muhamed, na listi od 100 imena dečaka našlo se još nekoliko arapskih, odnosno muslimanskih imena poput Omar, Ali i Ibrahim.

Nakon imena Muhamed, najpopularnija imena dečaka u Velikoj Britaniji za ovu godinu su Oliver, Džek, Noah, Džekob, Čarli, Harri; Džošua, Džejms.

Među 100 najpopularnijih imena ženskih beba našlo se i nekoliko arapskih imena. Ime Nur se tako našlo na 29. mestu, Merjem na 35. mestu ove izuzetno zanimljive liste koja se objavljuje svake godine.

Na listi djevojčica prvo mesto zauzima ime Sofija, a slede Emili, Lili, Olivija, Izabela...

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track