Najnovije vesti

KUHINJA U PUNOM POGONU: 8 načina da upotrebite mikrotalasnu pećnicu (osim za podgrevanje jela)

TRIKOVI MODERNIH DOMAĆICA

KUHINJA U PUNOM POGONU: 8 načina da upotrebite mikrotalasnu pećnicu (osim za podgrevanje jela)

Pop kultura
Mikrotalasna pećnica je u upotrebi već oko pola veka, ali neki od njenih magičnih trikova još nisu svima poznati. Pogledajte 8 fantastičnih načina da upotrebite ovaj uređaj...

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa

Do sada smo mikrotalasnu pećnicu isključivo koristili da podgrejemo omiljena jela ili spremimo kokice. Stvar je uglavnom u navici, ali i činjenici da mnogi ne znaju za druge upotrebe ovog kuhinjskog aparata. Pročitajte u kakvim sve situacijama mikrotalasna može da nam pomogne:

Osušite najlon čarape.
Kad se nađete u situaciji da su upravo one najlonske čarape koje želite da obučete ostale u turi za sledeće pranje, mikrotalasna može da pomogne. Operite ručno čarape, zatim dobro iscedite, pa ih postavite na papirni ubrus i stavite u mikrotalasnu. Neka budu trideset sekundi u pećnici, s tim što treba da ih proveravate na svakih 10 sekundi. Za pola minuta, biće potpuno suve.

Iscedite više soka iz citrusa.
Stavite limun, pomorandžu ili grejpfrut - šta god želite da iscedite - na dvadeset sekundi u mikrotalasnu. Zahvaljujući tome kora će omekšati pa ćete lakše iscediti sok iz voća.

Otopite med koji se kristalizovao.
Biće dovoljno da stavite med u posudu koja trpi mikrotalasnu i uključite na trideset sekundi i to na program za odmrzavanje. Med će se ponovo vratiti u tečno stanje.

Sterilišite zemlju za cveće.
Kad god treba da presadite biljke, važno je da nova zemlja za saksiju bude oslobođena od bilo kakvih mikroba. Čak i ako je nabavite u garden-centru, dobro je da je sterilišite, a mikrotalasna može da vam posluži. Rasprostrite zemlju na neki plitak podmetač i uključite na 90 sekundi. Ohladite je pre upotrebe.

Ugrejte tanjire pred ručak.
Kad god treba da servirate toplo predjelo, idealno je da upotrebite tople tanjire jer će se na hladnom prebrzo rashladiti. Biće dovoljno da uključite trideset sekundi za svaki pojedinačan tanjir u mikrotalasnoj i poslužite jela kao u elitnom restoranu.

Osušite začinske i lekovite trave
Naše bake su to radile na promajnim tavanima koje mi nemamo, pa je zato sušenje svežih biljaka u mikrotalasnoj brz i lak proces, a biljke sačuvaju boju i miris. Stavite začinske trave u mikrotalasnu na papirne ubruse (izbegavajte reciklirane). Prekrijte ih drugim ubrusom  i na dvadeset sekundi proveravajte kako reaguju. Ceo proces sušenja može trajati od 40 sekundi do 3 minuta.

Omekšajte zgrudvani smeđi šećer.
Smeđi šećer se daleko brže zgrudva nego beli, pa je često vrlo teško vratiti ga u prvobitno stanje. Stavite ga u posudu, prekrijte vlažnim papirnim ubrusom i zadržite u mikrotalasnoj 15 sekundi.Osvežite maskaru.

Ako su se u maskari pojavile grudvice, skinite poklopac sa četkicom i tubu stavite u mikrotalasnu, a pored nje spustite šoljicu s vodom. Uključite na 10 sekundi i maskaru ćete ponovo moći lako da mažete, bez grudvica.


SA SAJTA LISA pročitajte još:

Jaja u mikrotalasnoj pećnici na tri načina (VIDEO)

Kako da očistite tvrdokorne mrlje u mikrotalasnoj pećnici

Pet "ne" za mikrotalasnu

5 saveta za blistavu i mirišljavu kuhinju

4 proverena načina za otklanjanje masnih mrlja sa kuhinjskih krpa

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...