KAINOV OŽILJAK: Hitlera i naciste igraće žene

Hit knjiga kao predstava

KAINOV OŽILJAK: Hitlera i naciste igraće žene

Pop kultura -
Ideja reditelja Juga Radivojevića je da ulogu Ive Andrića ponudi Draganu Mićanoviću
1 / 2

„Kainov ožiljak“, roman o misiji Ive Andrića kao ambasadora Kraljevine Jugoslavije u nacističkoj Nemačkoj, uskoro ćemo gledati kao predstavu.

Diplomatska služba u nacističkoj Nemačkoj... Ivo Andrić
Diplomatska služba u nacističkoj Nemačkoj... Ivo Andrić

Autori jedne od najboljih domaćih knjiga publikovanih u godini za nama Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković dali su prava reditelju Jugu Radivojeviću da joj udahne novi život na pozorišnim daskama.- Dramatizaciju piše Spasoje Ž. Milovanović, a komad bi trebalo da se radi u koprodukciji Zvezdara teatra i Šabačkog pozorišta. Režiju smo poverili Jugu Radivojeviću. U opciji da igra Andrića je Dragan Mićanović, a dobro bi se uklopio i Tihomir Stanić, jer dovoljno je da stavi naočare da liči na Andrića - kaže Stojiljković.

Kandidati za lik nobelovca... Stanić i Mićanović
Kandidati za lik nobelovca... Stanić i Mićanović

U predstavi ćemo videti i čuvenog diktatora Adolfa Hitlera, s kojim se naš nobelovac susreo nekoliko puta, što je opisano na stranicama romana.- Hitlera bi trebalo da igra žena. Doduše, Jug jednog dana ima takvu ideju, a sledećeg neku drugu. Bilo bi vrlo intrigantno videti tako nešto. Radivojević pomišlja da čak sve naciste igraju žene - otkriva Stojiljković.Profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i suprug glumice Milene Vasić trenutno je jedan od najtraženijih pozorišnih reditelja u Srbiji. Prošlu sezonu obeležile su njegove predstave „Dama s kamelijama“ i „Ana Karenjina“, što mu je bila jubilarna stota režija.

Novi posaoJUG SPREMA MJUZIKL„Mama mia“ mjuzikala zasnovan na hitovima grupe Aba na proleće dobija srpsku verziju u Pozorištu na Terazijama u režiji Juga Radivojevića. Audicija za Sofi biće održana u sredu, a još sutra mogu da se prijave studentkinje glume ili glumice starosti do 25 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track