Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Pileće belo meso ne sadrži mnogo masnoće, pa je veoma teško ispeći ga u rerni, a da bude sočno i ukusno. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da piletina iz rerne bude pravi gurmanluk.Osnovni trik je da se preko mesa stavi papir za pečenje i zatim se stavi u rernu. Papir ima efekat kao kožica i sprečava isušivanje mesa. Piletina se tako peče u svojim sokovima, a kao rezultat dobijate sočno meso.Za pripremu sočne piletine u rerni vam je potrebno:
puter ili maslinovo uljejedan par (ili više) pilećih grudiso i biberzačini po želji
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh za pečenje i jednu stranu papira za pečenje nauljite.
Osušite papirnim ubrusom pileće grudi (isečene na šnicle ili cele) i malo nauljite i namažite puterom. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Piletinu zatim poređajte po plehu, možete između mesa staviti i sveže začine ili limun. Prekrijte meso papirom za pečenje tako da nauljena ili strana papira namazana puterom bude s donje strane. Dobro pritisnite krajeve papira tako da ne vire iz pleha. Ovako ušuškano meso pecite oko 30-40 minuta.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Najčešće greške u pripremi piletine6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadliKako da napravite sočne ćevapeNajbolji način sečenja krompira za pire (VIDEO)Recept za tortu - Španski vetar