Najnovije vesti

INDIJANSKI SAVETI ZA SREĆAN ŽIVOT: 20 životnih pravila mudrog starog naroda!
Foto: Profimedia

Nađite svoj put

INDIJANSKI SAVETI ZA SREĆAN ŽIVOT: 20 životnih pravila mudrog starog naroda!

Pop kultura
Etički kodeks severnoameričkih Indijanaca može sve nas inspirisati na važnu promenu u razmišljanju i životu...

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lovesensa1. Ustanite sa suncem i pomolite se. Molite sami. Molite često. Jednom će Veliki Duh poslušati vaše molitve.2. Budite tolerantni prema onima koji su skrenuli s puta. Neznanje, ljutnja i ljubomora dolaze od izgubljenih duša. Molite da se vrate na ispravan put.3. Pronađite sebe. Ne dopustite da drugi upravljaju vašim putem. To je samo vaš put! Ostali mogu ići s vama, ali niko ne može napred umesto vas.4. Budite obzirni prema gostima u svojoj kući. Poslužite im najbolju hranu, ponudite im najbolji krevet, prema njima budite pošteni i pravedni.5. Ne uzimajte što nije vaše, bilo od ljudske zajednice, prirode ili nečije kulture. Niste zaslužili ni dobili. Nije vaše.6. Poštujte sve na Zemlji, kako ljude tako i biljke.7. Poštujte mišljenja drugih, njihove želje i reči. Nikad ne prekidajte druge dok govore, ne zamerajte, ne rugajte im se. Svakoj osobi dopustite pravo na lično mišljenje.8. Nikada ne govorite loše o drugima. Negativna energija koju šaljete a još u njoj i uživate vratiće vam se višestruko.9. Svi ljudi greše. Svaka greška se može oprostiti.10. Negativne misli stvaraju bolest uma, tela i duha. Vežbajte optimizam.11. Priroda nije naša, ona je deo nas. Priroda je deo naše globalne porodice.12. Deca su budućnost. Usadite im u srca ljubav, vodite ih s mudrošću i učite o svim životima. Kada rastu, dajte im prostora da rastu.13. Izbegavajte da povređujete srca drugih. Otrov tog bola vratiće se vama.

Rojters
Rojters

14. Uvek budite iskreni.

15. Održavajte svoju ravnotežu: mentalno, duhovno, emocionalno i telesno "ja" moraju da budu jednako snažni, čisti i zdravi. Krepite telo da bi se krepio um. Rastite u duhovnosti kako biste iscelili emocionalne rane.16. Svesno odlučite šta ćete biti i kakvi ćete biti, kako ćete delovati i kako ćete stajati iza svojih postupaka. Budite odgovorni za svoje postupke.17. Poštujte tuđu privatnost i lični prostor. Ne mešajte se u tuđe vlasništvo, pogotovo ne u sveto i duhovno. To je zabranjeno.18. Budite sigurni u sebe. Ne možete biti brižni i pomagati drugima ako niste brižni prema sebi i ako prvo ne pomognete sebi.19. Poštujte tuđa verska uverenja. Ne prisiljavajte druge da veruju u vaša.20. Delite svoju sreću.

foto: Vikipedija
foto: Vikipedija

SA SAJTA LOVESENSA PROČITAJTE JOŠ:Inspiracija za rad na sebi: budističke izreke o dobroj dušiPut u središte sebePalmine biblioteke: vaša budućnost zapisana na palminom listuEgipatski horoskop: zvezde određuju koji duh vlada našim karakteromIndijanski horoskop: duh koje životinje se krije u svakom od nas

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...