NOVOGODIŠNJE JELKE SLAVNIH: Koji su glavni ukrasi u palati kraljice Elizabete II
Foto: Instagram

Kako britanska kraljevska porodica proslavlja praznike

NOVOGODIŠNJE JELKE SLAVNIH: Koji su glavni ukrasi u palati kraljice Elizabete II

Pop kultura -
Kraljevski Božić ne može da prođe bez kraljevskih ukrasa! U Bakingemskoj palati, ukrašena jelka ima naročito mesto...

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa U svim britanskim kraljevskim rezidencijama, Božić se obeležava okićenim jelkama, a Bakingemska palata se ove pohvalila svojim lepim drvcetom i na zvaničnom kraljevskom Instagramu.Glavni ukras ima za motiv upravo kraljevski simbol - krunu, sa prelepom plišanom postavom i zlatnim nosačima ukrašenim draguljima.

Uz mnoštvo malih kruna, zelene grančice ukrašene su i simbolom kraljevskih kočija izvezenih na crvenom plišu.Zanimljivo je da je tradicija iznošenja jelke pod slavni balkon Bakingemske palate relativno novijeg datuma - u jednom pismu 1996. godine, kraljici Elizabeti II se obratio Robin Olington sa primedbom da palata deluje prilično sumorno tokom praznika. Rezultat je bio ljubazni odgovor privatnog sekretara britanske vladarke da je sugestija uvažena!

SA SAJTA LISA pročitajte još:Novogodišnje jelke slavnih 2015: da li Rijana ima najneobičniju jelku u Holivudu (FOTO)Novogodišnje jelke slavnih 2015: Dženifer Lopez je okitila i decu a ne samo jelku (FOTO)Novogodišnje jelke poznatih zvezda koje su najviše razočarale (FOTO)Novogodišnje jelke domaćih zvezda - kakve su dekoracije izabrali Emina, Ognjen, Goca i Nataša (FOTO)Novogodišnje jelke slavnih: zašto Viktorija Bekam ima ovakvu jelku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track