SVI GLEDAJU ATENTAT KIM DŽOMG-UNA: Za 3 dana 4,8 miliona pregleda!
Foto: Printscreen Yt

Intervju

SVI GLEDAJU ATENTAT KIM DŽOMG-UNA: Za 3 dana 4,8 miliona pregleda!

Pop kultura -
"Uprkos ograničenom broju bioskopa - prikazuje se u manje od 10 odsto predviđenih, zaradili smo više od miliona dolara prvog dana prikazivanja

Dok su hiljade Amerikanaca na Božić u bioskopima gledale filmsku parodiju o navodnom atentatu na severnokorejskog vođu, stotine hiljada ljudi u Južnoj Koreji i Kini u petak je gledalo ilegalne kopije filma "Intervju" na internetu.

Američka film "Intervju", komedija o lideru Severne Koreje Kimu Džong-unu zaradio je prvog dana prikazivanja, na Božić, milion dolara u SAD.

"Uprkos ograničenom broju bioskopa - prikazuje se u manje od 10 odsto predviđenih, zaradili smo više od miliona dolara prvog dana prikazivanja", izjavio je predsednik odseka Sonija za međunarodnu distribuciju filma Rori Bruer. Oko 300 bioskopa u SAD pristalo je da prikaže film, uprkos prvobitnom odustajanju.

Severna Koreja je zapretila odmazdom u slučaju prikazivanja tog filma u kojem se radnja vrti oko navodnog ubistva njenog predsednika, a Soni ga je povukao krajem novembra zbog hakerskih napada za koje se veruje da su potekli iz te zemlje. SAD su za hakerski napad na Soni optužile Severnu Koreju koja, međutim, to odbacuje.

http://www.youtube.com/watch?v=KpyVENBPj5c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track