Kako da pripremite najukusnija jela s ribom
Foto: Shutterstock

Kulinarski saveti

Kako da pripremite najukusnija jela s ribom

Pop kultura -
Riblji specjaliteti mogu biti pravi gurmanski užitak ako poslušate naše savete

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Ishrana bogata ribom može smanjiti rizik od srčanih oboljenja, moždanog udara, depresije i Alchajmerove bolesti. Međutim, veoma je važno i na koji način pripremate ribu kako biste iskoristili njen lekovit potencijal. Zbog toga izbegavajte da pržite ribu, već je pecite ili kuvajte. Tako ćete sačuvati blagotvorne sastojke i smanjiti unos kalorija.Evo pet saveta za pripremu jela od ribe i morskih plodova.Koristite kvalitetna uljaPre nego što je termički obradite, ribu premažite kokosovim ili ekstra devičanskim maslinovim uljem, a možete ih posuti osušenim paradajzom, pečenim paprikama ili pesto sosom.Dodajte začinePostoji mnogo načina da začinite morske plodove, od jednostavne mešavine belog luka i italijanskih začina do pikantnijih i neobičnih kombinacija. Preporučujemo kombinacije mešavinu soka limete, narendanu koru limete i peršun ili biber, izgnječen beli luk, rendani đumbir i kurkumu. Izaberite omiljene začine i pretvorite jela s ribom u pravi gurmanluk.Napravite slojevit obrokDodajte i druge ukusne namirnice omiljenoj ribi ili morskim plodovima. Nakon pečenja ili kuvanja, ribu poslužite uz humus, obareni spanać, sos od pečuraka, krompir pire ili kuvani pirinač.Ohladite ribuSkoro sve vrste ribe su ukusne i kada se posluže ohlađene. Hladnu ribu možete dodati već pripremljenoj salati i time poslužiti kao pikantno predjelo.Dodajte drugim jelimaRibu možete dodati i drugim specijalitetima i glavnim jelima. Odlično ide uz supu, gulaš, testenine s povrćem ili tortilje.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Predlog jelovnika za Badnje večePripremite ribu na pravi način7 saveta za prženje ribeRecept - Krompir salataTop 8 namirnica za zdravlje žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track