(VIDEO) Par zajedno ima 340 kg i mesečno dobijaju 2.500 evra jer su predebeli da rade!

Džeparac za život s invaliditetom

(VIDEO) Par zajedno ima 340 kg i mesečno dobijaju 2.500 evra jer su predebeli da rade!

Pop kultura -
Bir kaže da želi posao, idealno bi to bilo "sedenje u kiosku" ili rad kao Deda Mraz, ali njegova je debljina problem koji ga u tome koči - zbog već spomenutih predrasuda poslodavaca

Stiven Bir i Mišel Komb iz Plimuta zajedno teži oko 340 kilograma mesečno i dobija 2.000 funti (oko 2.500 evra) socijalne pomoći jer su "predebeli da bi radili". Par se nedavno dvoje su se nedavno se venčao.

Bir je već bio u braku pet puta i teži 195 kilograma, a nije radio pet godina. Dva puta dnevno dolazi mu negovateljica koja ga pere i oblači. Njegova partnerka nije radila nikad u životu i tvrdi da je sa svojih 145 kilograma predebela da bi pronašla posao.

Njih dvoje spadaju među čak 12.000 ljudi koji su u Velikoj Britaniji dobili naknadu nazvanu Disability Living Allowance (Džeparac za život s invaliditetom) jer imaju metabolički sindrom - što je medicinski pojam za kombinaciju gojaznosti, dijabetesa i visokog krvnog pritiska. Brojka onih koji potražuju tu naknadu u proteklih pet godina se udvostručila.

Ipak, uprkos tome što tvrde da ne mogu da nađu poslove jer potencijalni poslodavci imaju predrasude prema debelim ljudima, Bir i njegova supruga su svadbu platili novcem dobijenim upravo putem spomenutog džeparca.

Bir kaže da želi posao (idealno bi to bilo "sedenje u kiosku" ili rad kao Deda Mraz u prodavnici), ali njegova je debljina problem koji ga u tome koči - zbog već spomenutih predrasuda poslodavaca. Nekad je imao svoju kompaniju za čišćenje, ali je sve otišlo propalo kad je 2008. imao moždani udar. Tad je težio 170 kilograma.

Ne može samostalno da stoji više od nekoliko minuta, a njegova negovateljica porezne obveznike košta 10.000 evra godišnje.

http://www.youtube.com/watch?v=WtZ4zGKm1Hw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track