(FOTO) JEZIVO: Nekada je bio najveći tržni centar na svetu, pogledajte kako danas izgleda
Foto: Profimedia

Oronula ruševina

(FOTO) JEZIVO: Nekada je bio najveći tržni centar na svetu, pogledajte kako danas izgleda

Pop kultura -
U ovom tržnom centru nekada je bilo zaposleno čak 5000 radnika i bio je glavno mesto za izlaske, odlazak u bioskop i popodnevne šetnje

Tržni cental "Rendal park mol" izgrađen je daleke 1976. godine u Ohaju. Tada je bio najveći tržni centar na svetu! Ipak, recesija ga je dovela do zatvaranja nekoliko decenija kasnije, a posle 15 godina od zatvaranja biće porušen.

Foto: Profimedia
Ipak, unutrašnjost ovog tržnog centra zanimljiva je fotografima zbog svog postapokaliptičnog izgleda. Nekadašnji simbol američkog potrošačkog društva danas izgleda jezivo i neprepoznatljivo.

Foto: Profimedia

U njemu se mogu videti razbijena stakla na izlozima, pokvarene pokretne stepenice, izlomljen nameštaj i tona višedecenijske prašine i prljavštine.

U ovom tržnom centru nekada je bilo zaposleno čak 5000 radnika i bio je glavno mesto za izlaske, odlazak u bioskop i popodnevne šetnje.

Sada već zastareli bioskop i štandovi brze hrane potpuno su neupotrebljivi i uništeni. Interesantno je zamisliti da je ovo mesto nekada vrvelo od ljudi.

Usled recesije 2009, na ovaj tržni centar, kao i na mnoge druge širom Amerike, stavljen je katanac, a u njega niko od tada nije želeo da ulaže.

Foto: Profimedia
Iako živimo u eri ogromnih tržnih centara, hipermarketa i 3d bioskopa, za ovaj tržni centar nije bilo interesovanja, jer u mestu u kom se nalazi živi samo oko 1000 ljudi.

Foto: Profimedia
(Blic/Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track