Ovim namirnicama mesto nije u frižideru
Foto: Profimedia

Za ukusniju i zdraviju hranu

Ovim namirnicama mesto nije u frižideru

Pop kultura -
Određena hrana može da promeni teksturu, ukus i izgubi hranljiva svojstva ako se čuva u frižideru

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusaBez obrzira na to da li planirate odmah da iskoristite sve kupljene namirnice ili želite da ih sačuvate za kasnije, neki proizvodi će izgubiti mnoga korisna svojstva ako ih čuvate u frižideru.Pogledajte šta bi trebalo držati dalje od frižidera.Paradajz - može da promeni teksturu i ukusLubenice - gubi antioksidante kad se duže čuva u frižideruKrompir - menja ukus kada se čuva u frižideruCrni luk - može da se ubuđa i promeni teksturu, a time i ukusKafa - izgubiće prepoznatljiv omiljeni ukus i može da upije razne miriseBeli luk - može da proklija i da se ubuđaAlkohol - žestoka pića treba čuvati na sobnoj temperaturiMed - može da se kristališe i zgusne bržeLjuti sos - većina sosova može da se čuva u kuhinjskim elementima i do tri godineHleb - postaće suvBosiljak - može da uvene i upije okolne miriseSA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:7 namirnica koje ne treba zamrzavatiNamirnice koje ubrzavaju metabolizamKombinacije hrane koje škode vašem zdravljuLimun kao pomoć u čišćenju kuće8 namirnica za zdrav početak dana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track