Zvezde koje danas žive život iz bajke, ali u detinjstvu nisu imali hleb da jedu
Foto: Rojters

Odrasli su bez oca

Zvezde koje danas žive život iz bajke, ali u detinjstvu nisu imali hleb da jedu

Pop kultura -
Od besparice do loših porodičnih odnosa, mnoge holivudske zvezde pregurale su dugačak put da stignu ovde gde se danas nalaze

Danas nam se čini da su njihovi životi savršeni, ali nije oduvek bilo tako. Pre nego što su postali slavni, bili su sasvim obični ljudi koje su mučili sasvim obični poblemi. Od besparice do loših porodičnih odnosa, mnoge holivudske zvezde pregurale su dugačak put da stignu ovde gde se danas nalaze. Ovi slavni glumci imaju jednu zajedničku stvar - odrasli su bez oca.

1) HALE BERIJedna od najlepših glumica danšnjice, Hale Beri rođena je 14. avgusta 1966. godine u Klivlendu. Njen otac, Afromerikanac Džerom Beri, bio je službenik u bolnici, dok je njena majka, engleskinja rodom, Džudit En Hokins radila kao medicinska sestra na psihijatriji. Hale je otac napustio kada je imala četiri godine. Ona i njena starija sestra, Heidi, odrasle su sa majkom, ali nakon razvoda roditelja nikada nisu imale blizak odnos sa ocem. Još jedna trauma koju slavna glumica ima iz tog perioda je polazak u školu, gde je bila jedina Afroamerikanka, pa je neretko trpela rasističke uvrede.

2) PIRS BROSNANNajpoznatiji je po svojoj ulozi britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda, kada je stekao obožavateljke širom sveta. Pirs Brendon Bronsan kako je pravo ime ovog glumca, rođen je kao sin jedinac Tomasa i Mej Brosnan 16. maja 1953. godine u Irskoj. Iako je danas uspešan njegovo detinjstvo obeležili su teški momenti, koji su počeli kada ga je otac napustio. Pirs je tada imao nepunih godinu dana. Tri godine, u nemogućnosti da ga izdržava, majka ga je takođe napustila i otišla od kuće da radi kao medicinska sestra u Londonu. Narednih godina poznati glumac živeo je nomadskim životom. Često se selio, od rođaka do prijatelja, i tako je živeo sve do 1964. godine kada se njegova majka vratila po njega. Pirs je tada imao 11 godina. Tinejdžerske dane proveo je sa njom i drugim njenim suprugom, škotskim veteranom iz Drugog svetskog rata Vilijamom Karmičelom.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

3) MARAJA KERIMaraja Keri je rođena kao Maraja Kari Anđela u državi Njujork , 27. marta 1970. godine. Interesantno je njeno poreklo. Njena majka Patrisija je irsko- američkog porekla, a njen otac Alfred Roj Keri afričko – američko - venecuelanskog. Dobar glas nasledila je od majke koja je bila mecosopran u “New York City”, dok je njen otac bio astronomski inženjer . Slavna pevačica je najmlađe dete ovog para. Maraja ima brata i sestru Alison i Morgan, koji su stariji od nje deset godina . Od samog početka njena mešovita porodica bila je izložena rasnim uvredama , neprijateljstvu pa čak i nasilju koje je išlo dotle da su krstovi spaljivani na njihovom travnjaku, njihovi psi otrovani, porodični automobil dignut u vazduh i hitac ispaljen kroz kuhinjski prozor tokom obroka. Pored toga, njena porodica se odrekla Patrisije, Marajine majke, kada se udala za Alfreda Roja Kerija. Cela porodica se selila po celoj državi NJujork, ne bi li našla neki prijateljskije nastrojen komšiluk. Takođe, incidenti koje su preživeli izazvali su veliku uznemirenost i napetost stvorio u samoj porodici , koja je dovela do toga da se Alfred i Patrisija razvedu 1972. kada je Maraja imala samo tri godine. Ni ti nije kraj. Porodica se podelila. Nakon razvoda svojih roditelja, Maraja i Morgan su ostali sa majkom dok Alison ostao sa ocem.

Foto: Profimedija
Foto: Profimedija

4) KIJANU RIVSKijanu ne može da se pohvali srećnim detinjstvom. Svetsku slavu stekao je zahvaljujući glavnoj ulozi u planetarno popularnoj naučnofantastičnoj franšizi Matriks, kao i filmovima sa Sandrom Bulok. Za neobičnu lepotu koju poseduje, zahvalnost duguje tome što ima havajske, kineske i britanske gene, a zgodno telo stekao je još u mladosti trenirajući hokej. Glumčev otac Semjuel Noulin Rivs, napustio je svog sina kad mu je bilo tri godine. Iako obrazovan čovek, hapšen je zbog posedovanja nekoliko grama heroina. Dok je služio zatvorsku kaznu, napisao je studiju za koju je kasnije dobio priznanje za opšti razvoj obrazovanja. Njih dvojica retko su bili u kontaktu, a od nedavno više ne komuniciraju uopšte. Ipak, priznatom glumcu ni slava nije donela sreću. Devojka koja mu je rodila mrtvo dete, ubrzo potom poginula u saobraćajnoj nesreći, što ga je nateralo da se na neko vreme povuče iz javnog života.

5) ŠARLIZ TERONPrelepa Šarliz odrasla je na porodičnoj farmi blizu Johanesburga, sa ocem Čarlsom koji je bio francuskog porekla i majkom Gerdom koja je nemačkog porekla. Veliku traumu doživela je već sa 15 godina kada je bila svedok smrti svoga oca, koji je bio alkoholičar i koji je maltretirao njenu majku. Gerda ga je ubila u samoodbrani. Iako je pila talentovana balerina, baletsku karijeru nikada nije napravila jer je već sa 16 morala da napusti pozorište zbog povrede kolena.

6) ORLANDO BLUMPopularni holivudski glumac Orlando Blum dugo je mislio da mu je otac mrtav, jer mu majka nije otkrila pravi identitet njegovog oca. Tek sa 13 Orlando je saznao istinu. Do tinejdžerskih godina Orlando Blum je mislio da je Hari Blum njegov otac. Hari, koji je umro kada je Orlandu bilo samo četiri godine, nije biološki otac slavnog glumca, već je to kućni prijatelj njegove majke Kolin Stoun.Danas, holivudski zavodnik održava redovan kontakt sa biološkim ocem.

Žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track