ODLAZAK PAVLA MINČIĆA: Bio je kombinacija Sinatre i Čaplina

Smrt velikog glumca

ODLAZAK PAVLA MINČIĆA: Bio je kombinacija Sinatre i Čaplina

Pop kultura -
Na komemoraciji u Narodnom pozorištu Rada Ðuričin, Vida Ognjenović i Dejan Savić u suzama odali poslednju počast
1 / 5

Od glumca, satiričara, humoriste, pevača i pijaniste Pavla Minčića juče su se na Novom groblju oprostili članovi rodbine i kolege, među kojima Rada Ðuričin, Milan Caci Mihailović, Vida Ognjenović i Radoslav Zelenović.Prethodno je u Narodnom pozorištu održana komemoracija, na kojoj su emitovani isečci iz njegovih brojnih uloga, poput Živorada u seriji „Ljubav na seoski način“, Paje iz „Na slovo na slovo“, ali i klavirske numere koje su obeležile detinjstvo mnogim generacijama.- Pavle je jedan od najvažnijih ljudi u mom životu. On mi je otvorio vrata pozorišta. Upoznala sam ga na novinarskim studijama kad sam došla da ga intervjuišem. Tada mi je rekao: „Ti nisi za to, ti si za pozorište.“ Ana Frank i nezaboravna „Olovka piše srcem“ dogodile su mi se blagodareći njemu - kroz suze je rekla Rada Ðuričin.

Svi u suzama... Porodica i kolege
Svi u suzama... Porodica i kolege

Pavle Minčić je glumačkom snagom gospodario scenom i osvajao publiku. Penzionisan je u Narodnom pozorištu, gde je ostvario više od 120 uloga, a neko je tada zapisao da taj teatar ima veliku scenu, malu scenu i Pavla Minčića.- Bio je čudna kombinacija Sinatre i Čaplina, govorio je Raša Plaović. Pavle je unosio ozbiljan ton u komično da bi ismejao šablon. Sada je otišao u večnu predstavu i njegova dečačka trema, koju je imao do poslednjeg izvođenja, sada je utihnula - rekla je Vida Ognjenović.

Odali počast preminulom glumcu... Rada Ðuričin, Milan Caci Mihailović, Vida Ognjenović i Branka Petrić
Odali počast preminulom glumcu... Rada Ðuričin, Milan Caci Mihailović, Vida Ognjenović i Branka Petrić

Dejan Savić, v. d. upravnika Nacionalnog teatra, pročitao je rečenicu koju je Minčić želeo da se na njegovoj komemoracija kaže: „Svratio sam u život, a sada otišao dalje.“(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track