(VIDEO) BRITANSKI DEJLI MEJL NAS SLAVI: Srbi su pravi heroji!
Foto: Printskrin

Dobra dela ne ostaju nezapažena

(VIDEO) BRITANSKI DEJLI MEJL NAS SLAVI: Srbi su pravi heroji!

Pop kultura -
Snimak spasavanja psa u Nišu koji je postavio na Fejsbuk profilu jedan Južnokorejac za nedelju dana pregledan je 44.339.419 puta, lajkovan skoro milion i devetsto hiljada i šerovan skoro 364.000 puta

Čuvene britanske novine Dejli mejl na svom internet izdanju objavile su priču o sprskim herojima koji su se spustili niz most i to samo da bi spasli kuče iz reke.

Naime, snimak spasavanja psa u Nišu koji je postavio na Fejsbuk profilu jedan Južnokorejac za nedelju dana pregledan je 44.339.419 puta, lajkovan skoro milion i devetsto hiljada i šerovan skoro 364.000 puta.

O ovom podvigu čuveni britanski list je dao naslov: "Vaši svakodnevni heroji. Grupa mladića iz Srbije spustila se niz most, pregazila reku i uz uzajamnu pomoć izašla na suvo... Sve to samo da bi spasli psa".

Dobra dela ne ostaju nezapažena bez obzira na to kako mala deluju u tom trenutku, piše na početku članka. Naime, 16. januara u Srbiji Zoran Pavlović pošao je kući da se nađe s nekoliko prijatelja. Kada je stigao, rekli su im da je mali pas zarobljen na jednomo od nišavskih ostrva", piše dalje.

Čovek po imenu Saša Pešić, koji radi u niškom prihvatilištu za pse, došao je da pomogne i uopšte nije mislio na svoju bezbednost već je spasao psa.

Pešiću je, kako je napisala novinarka, trebalo nekoliko minuta da izvuče psa iz žbunja. Zatim ga je zgrabio i krenuo ka visokom stubu. Dodao ga je prolazniku koji je stajao iznad potpornog stuba mosta, a zatim je pomogao još jedan prolaznik.

Pošto je saznao da je snimak spasavanja postavljen na Fejsbuk profil Južnokorejca videlo više od 40 miliona ljudi, Pešić je rekao da je iznenađen ovolikom popularnošću u svetu jer je njemu to sasvim normalno to što je uradio.

http://www.youtube.com/watch?v=V8cSXS-xhnc

Dejli mejl/EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track