Rejf Fajns na leto snima u Beogradu!
Foto: Reuters

Holivudska zvezda opet radi u Srbiji

Rejf Fajns na leto snima u Beogradu!

Pop kultura -
Proslavljeni glumac i reditelj pravi adaptaciju romana koji kao temu ima odlazak umetnika iz domovine u svet, gde će izgraditi veliku karijeru

Britanski glumac Rejf Fajns na leto će ponovo boraviti u Beogradu jer planira da u srpskoj prestonici snimi novi film.Kako Kurir ekskluzivno saznaje, velika holivudska zvezda planira da uradi adaptaciju jednog romana koji kao temu ima odlazak umetnika iz domovine u svet, gde će izgraditi veliku karijeru.- Fajns će samo režirati film, u njemu neće glumiti. Plan je da se veći deo snimi u našoj zemlji, a manji u Americi. Snimanje bi trebalo da krene na leto. Producenti tek obavljaju pripreme i podela će se znati tek kroz dva meseca. Budžet filma će biti oko tri miliona evra - kaže izvor Kurira.Fajns je već nekoliko puta boravio u Srbiji, a svoj rediteljski debitantski film „Koriolan“ o životu rimskog vođe Gaja Marcija Koriolana radio je u našem gradu. U pitanju je moderna verzija priče o velikom vojskoviđi. Pre tri godine otvorio je Fest i tada je najavio da bi voleo da neki novi projekat opet radi u Srbiji, a kako stvari sada stoje, to će mu se i ostvariti.- Ako bude novog filma i postoji kreativno okruženje, voleo bih da se vratimo u Beograd i da iskoristimo potencijale koji ovde postoje - rekao je Fajns tada.

Moderna priča... Glumac je svoj prvi film „Koriolan“ snimio u srpskoj prestonici 2005. godine
Moderna priča... Glumac je svoj prvi film „Koriolan“ snimio u srpskoj prestonici 2005. godine

Rejf je kazao da je našu zemlju zavoleo zahvaljujući Gabrijeli Tani, ćerki Dobrivoja Tanasijevića, poznatijeg kao Dan Tana.- Ovog puta voleo bih da nađem savremenu i, možda, originalnu temu. Sledeći film neće biti zasnovan na literaturi, želim da se odmorim od tog pravca - rekao je Fajns, koji je čvrsto rešio da u karijeri nastavi da režira filmove, ali će pokušati i da i dalje glumi, te da između ta dva posla uspostavi balans, poput Orsona Velsa, koji je istovremeno bio odličan glumac i reditelj.Fajns je nominovan za Oskara u kategoriji najbolje muške glavne uloge za filmove „Šindlerova lista“ (1994) i „Engleski pacijent“ (1997). Glumio je i zlog lorda Voldemorta u serijalu „Hari Poter“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track